Topcon SOLOS – Linssimittaus uudistuu

Topcon tuo markkinoille täysin automatisoidun SOLOS-linssimittarin, jolla voidaan mitata erilaisia linssityyppejä niin kehykseen hiotuista linsseistä kuin hiomattomista raakalinsseistäkin. Tunnistettuaan linssityypin ja voimakkuuden SOLOS merkitsee linssit automaattisesti ottaen huomioon myös prismavoimakkuuden ja linssien keskiövälin.

Linssimittarin mittausalue on laaja, sillä laite tunnistaa erityyppisiä linssejä jopa +/- 20 dpt:aan asti. SOLOS tunnistaa sekä yksiteholinssit että erilaiset progressiiviset linssit tarjoten samalla tietoa linssimateriaalin näkyvän valon, UV-A:n ja sinisen valon läpäisystä. Spektrometrin tuottamat läpäisykäyrät auttavat esimerkiksi havainnollistamaan sinivalopinnoitteiden tuottamia etuja asiakkaille.

Spektrometrin avulla voidaan myös tunnistaa tarkasti linssiväri esimerkiksi asiakkaan aikaisemmista aurinkolaiseista tai värjätyistä silmälasilinsseistä. Tätä tietoa voidaan hyödyntää esimerkiksi silloin, kun asiakas haluaa juuri tietynvärisen linssin tai kun halutaan uusia vain toinen värjätty linssi.

Linssimittauksen tulokset voidaan joko tulostaa laitteen sisäänrakennetusta tulostimesta tai viedä sähköisesti EMR-järjestelmään. Tämän lisäksi mittaustulokset voidaan lähettää näöntutkimusta varten digitaaliseen Topcon CV-5000-foropteriin tai Topcon Chronos-näöntutkimusyksikköön.

Topcon SOLOS on ISO-sertifioitu luokan I lääkinnällinen laite.

Haluatko lisätietoja?

Edustajamme Katja Lehtinen auttaa mielellään kaikissa tuotteisiimme liittyvissä kysymyksissä. Katjaan voi olla yhteydessä joko sähköpostilla (klehtinen@topcon.com) tai puhelimitse (+358 40 169 7624).

Voit myös käydä myös tutustumassa Solokseen nettisivuillamme: https://topconhealthcare.eu/fi_FI/products/solos.