Tervetuloa Optinen kauppa 2024 -seminaariin!

Tervetuloa Optinen kauppa 2024 -seminaariin 10.10.2023!

Seminaari on maksuton Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry:n jäsenyrityksille, ei-jäsenille hinta 150€.

Optinen kauppa jatkaa kasvuaan. Suurimman osan silmäterveyspalveluista tuottavat yritykset. Markkinatalousvetoinen toimiala on monella tapaa tiiviissä vuorovaikutuksessa yhteiskunnan eri kerrosten kanssa. Suhdanteiden ja kuluttajakäyttäytymistä ohjaavien megatrendien vaikutus on väistämätöntä. Mitä tapahtuu kuluttajien ostovoiman muuttuessa? Vaikuttaako lainojen korkotason nouseminen kansakunnan näkökykyyn? Joko arvopohjainen kuluttaminen asettaa todellisia vaatimuksia tuotteiden laadulle, ekologiselle kestävyydelle sekä koko arvoketjun läpinäkyvyydelle?

Optinen kauppa -toimialaseminaari tarjoaa kolmen oman alan ammattilaisen asiantuntijuutta optisen kaupan menestykseen vaikuttavista suhdanteista sekä kuluttajakäyttäytymiseen vaikuttavista trendeistä.

Juontajana toimii Salla Paajanen.

Kaksiosainen tilaisuus järjestetään yhdessä erikoiskaupan liitto ETU ry:n kanssa. Ensimmäinen osio klo 12.00–14.00 on erikoiskaupan toimialojen yhteinen ja painottuu kuluttajien ostovoimaan ja vastuullisuuteen. Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä seminaari kerää yhteen monipuolisesti erikoiskaupan toimijoita, joten päivä on myös loistava tilaisuus verkostoitumiselle.

Klo 12.00-14.00 yhteisseminaarissa kuullaan seuraavat puheenvuorot:

Tilaisuuden avaus
toimitusjohtaja Ulla Pöllänen, Erikoiskaupan liitto ETU

Mihin Suomen talous ja maailmantalous on menossa -suhdannekatsaus
ennustepäällikkö Meri Obstbaum, Suomen Pankki

Kuluttajan ostovoima ja vastuullisuus -tutkimuksen julkaisu
toimitusjohtaja Pekka Vuorela, Innolink Group Oy

Johtopäätöksiä tutkimuksesta & tulevaisuuden polkuja
professori Heikki Karjaluoto, Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta & analyytikko Arhi Kivilahti, Ada Insights Oy

Hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikka
Valtiosihteeri Timo Jaatinen

Klo 14.15-16.00 Optinen kauppa 2024

Tervetuloa, Panu Tast, Näe ry

Ostovoiman muutosten vaikutukset kotitalouksien välttämättömyyksiin
Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Emilia Kullas

Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n johtaja Emilia Kullas on markkinatalouden asialla ja luotsaa think tankia, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen yhteiskunnan pitkän aikavälin menestystä. Aikaisemmin Emilia Kullas toimi Talouselämän päätoimittajana ja hän on kirjoittanut kaksi kirjaa sijoittamisesta. Emilialla  on omakohtaista kokemusta silmäterveyden palveluiden ja optisen kaupan asiakkaana monelta vuosikymmeneltä.

Vastuullisuus liiketoiminnassa optisella alalla
vastuullisuusasiantuntija Niina Ratsula, Code of Conduct Company

Niina Ratsula on vastuullisen liiketoiminnan ja eettisesti kestävän työelämän intohimoinen puolestapuhuja. Code of Conduct Companyn ja Nordic Business Ethic -verkoston perustaja, kirjailija ja palkittu esiintyjä kouluttaa organisaatioita oikein toimimisen kulttuuriin ja kestävään liiketoimintaan. Suhdanteet-puheenvuorossa Ratsula mukauttaa oppejaan optiselle alalle ja pureutuu seitsemään myyttiin siitä mitä vastuullisuus on ja ei ole.

Yrityscase Shadeshares: Suomalainen aurinkolasifirma kouluttaa ja työllistää nuoria aikuisia Keniassa ja istuttaa puita päiväntasaajalle
Sari Kanti-Paul, CEO/Co-Founder, Shadeshares

Sari Kanti-Paul on yrittäjä ja aurinkolasikauppias, joka haluaa tehdä maailmasta paremman paikan yhdet aurinkolasit kerrallaan. Pärjääkö kovassa kilpailutilanteessa laadukkaalla tuotteella, jolla on vahva tarina ja arvopohja?

Päivän päätös ja kiitokset

Lue lisää tapahtumasta täällä.

Ilmoittaudu mukaan.

Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuman kotisivu: https://www.etu.fi/tapahtumat-ja-koulutukset/suhdanteet-2024-kuluttajan-ostovoima-vastuullisuus.html