Puu, kilpikonna, kivi: Syksyn silmälasimuoti suosii rosoa ja rohkeaa

Pvm: 01.10.2014

Reippaita ja rohkeita kehyksiä, perinteestä poikkeavia materiaaleja: näistä on tämän syksyn silmälasimuoti tehty. Monipuolisesta valikoimasta löytää toki lasit myös klassiseen tyyliin luottava.

– Karkea, rosoinen pinta kehyksissä on tämän syksyn trendi, kiteyttää lukuisia tunnettuja kehysmerkkejä maahantuovan Luxottican Jussi Oivukkamäki.

Optikkoliikkeet tarjoavat laajan kirjon kehyksiä, mutta suuret linjat ovat selkeitä. Muodin ytimessä ovat erilaiset yllättävät materiaalit ja kehysten rohkea muotoilu.

Puu, kilpikonna, kivi: tänä syksynä muotitietoisen nenälle nousevat luonnonmateriaalit ja -kuosit. Maanläheisyys kulkee käsi kädessä syksyn lämpimien sävyjen kanssa. Paluun tekevät niin kissamaiset kuin pyöreätkin kehykset. Myös eläinkuosit ja nahka aitona tai jäljitelmänä näkyvät kehyksissä ja aisoissa.

Komposiitti tuli ja jää

Jotakin aivan uutta janoavalle syksyn muoti tarjoaa tavallisesta poikkeavia materiaaleja muovin ja metallin rinnalle. Kangaskin käy, kun pukeutuminen alkaa silmistä.

– Kehykset voidaan verhota esimerkiksi farkkukankaalla, Oivukkamäki sanoo.

Myös perinteestä poikkeavat high-tech -komposiittimateriaalit ovat trendi, joka näyttää tulleen jäädäkseen. Komposiitti on ennenäkemättömän kestävää ja kevyttä. Siitä kiinnostuneet löytävät kehyksiä useista syksyn mallistoista.

Huomio kasvot: nyt ei arkailla

Syksyn kehysvalikoima sykkii voimakkaita muotoja ja leikittelee yksityiskohdilla.

Vahvojen muotojen ohella epäsymmetria valloittaa kauden kehyksissä. Nyt silmälasit saavat näkyä, herättää huomiota ja korostaa kasvoja.

Menneitä vuosikymmeniä henkivät vintage-muodot ovat taas takuuvarma valinta. Jos taas katse kääntyy tulevaisuuteen, on tarjolla myös futuristisen sporttisia malleja.

Ystävät ja lähipiirin voi yllättää myös kehysten, materiaalien ja värien uusilla, räväköillä yhdistelmillä. Trendilasien aisat ja kehykset voivat edustaa ikään kuin eri maailmoja. Raikkaina räiskyvät tehostevärit, neonsävyt ja pirteät yksityiskohdat hehkuvat kilpaa syksyn kanssa.

Lisätiedot:

Suomen Optinen Toimiala ry, toimitusjohtaja Panu Tast, p. 040 5422 227, panu.tast@www.naery.fi

Luxottica Nordic Ab, Nordic Key Account Manager Jussi Oivukkamäki, p. +358 40 593 3166, jussi.oivukkamaki@nordic.luxottica.com