Hoyan kansainvälinen koulutus Budapestissa

HOYA järjesti 16–17.2.2016 kansainvälisen koulutustapahtuman HOYA Facultyssa Budapestissa. Tapahtumaan osallistui yli 60 optisen alan asiantuntijaa 10 eri maasta. Suomesta mukana olivat Saija Flinkkilä, Lotta Haimakainen, Seija Nyyssölä, Harri Halonen, Ville Koivukoski ja Markus Mäkelä sekä Hoyalta tuotepäällikkö Terhi Peltola.

Kaksipäiväisen koulutuksen aikana käsiteltiin mm. tottumisongelmien erilaisia taustatekijöitä, moniteholinssien hyötyjen maksimointia, modernia kaihikirurgiaa sekä binokulaarisen näkemisen tärkeyttä ja erityisesti fiksaatiodisparaatiota. Koulutus koostui luentojen lisäksi käytännönläheisistä workshopeista, joissa pohdittiin ja harjoiteltiin luentojen oppien soveltamista käytännössä.

Koulutuksen luennoitsijoina toimivat useat optisen alan huippuosaajat: mm. Petri Eskola (Category Development and Education Manager Hoya Vision Care Europe), kansainvälisesti tunnettu ja useita alan kirjoja julkaissut professori Bruce Evans (Director of Research at the Institute of Optometry) sekä professori Roger Crelier (Swiss Optometric Collegen dekaani).

Saija Flinkkilä, Metropolian AMK:n tutkintovastaava:

”Hoya Facultyn kansainvälinen koulutus oli todella monipuolinen ja antoisa. Korkeatasoiset kouluttajat syvensivät jo tuttuja aiheita sekä johdattelivat uuden tiedon pariin. Todella täysipainoinen ja loistavasti järjestetty koulutus kauniissa Budapestissa.”