EAOO 2016 Berlin connecting optometrists

Kahdeksas European Academy of Optometry and Optics (EAOO) -konferenssi järjestettiin Berliinissä Beauth Universityn kampuksella samana toukokuun viikonloppuna kuin European Council of Optometry and Optics (ECOO) kevätkokouskin.

Suomesta kevään konferenssiin osallistui Rakenteisen kirjaamisen työryhmään kuuluvia optikoita sekä NÄE ry:n viralliset ECOO:n kokousedustajat Panu Tast ja Bobi Schwenson. Osallistujamäärässä tehtiin uusi ennätys – yli 370 optometrian ammattilaista ympäri maailman vietti mielenkiintoisen kolmipäiväisen koulutustapahtuman kuunnellen alan huippuluennoitsijoita, osallistumalla workshopeihin, tutustumalla näyttelyihin sekä verkostoitumalla eurooppalaisten kollegoiden kanssa.

Luentotarjonta oli aiempien vuosien tapaan runsas: pääsalissa kuultiin viikonvaihteen aikana yli kolmekymmentä luentoa ja lisäksi rinnalla pidettiin keskustelutilaisuuksia pienissä ryhmissä huippuammattilaisten vetäminä. Ennakkovarauksella oli mahdollista osallistua myös suuren suosion saavuttaneisiin workshopeihin, joissa tällä kertaa mm. vahvistettiin suoran oftalomoskopian taitoja, annettiin kovien linssien sovittamisvinkkejä, pohdittiin miten optikko pystyy havaitsemaan glaukooman eri tekniikoita käyttäen – vain muutamia aiheita mainitaksemme.

Konferenssin pääpuhujina olivat professori James Wolffsohn (UK) aiheenaan ” Recent developments in contact lens and surgical presbyopia correction” sekä tohtori Pearse Keane (UK) aiheenaan ”How images can
reinvent the eye examination”.

Vuosittain eri maiden optometrian oppilaitosten edustajat esittelevät tapahtumassa opintosuunnitelmansa, joten tämä on hyvä tilaisuus oman maan osaamistason peilaamiselle sekä laaja-alaisen näkemyksen muodostamiselle alan kehittymisestä Euroopassa. Näytteilleasettajia oli mukana noin kymmenkunta mm. Hoya, Essilor, Johnson&Johnson sekä Optos esitellen Daytona-silmänpohjakameraansa. Parasta oli kuitenkin törmätä näyttelyssä ensimmäisen kerran suomalaiseen yritykseen: Kide Systems esitteli Optoflowkuvantamisohjelmaansa herättäen positiivista
kiinnostusta useissa maissa – toivomme ja uskomme näkevämme tämän osaavan porukan myös ensi vuonna samoissa merkeissä Barcelonassa!

Akatemia palkitsee vuosittain optometrian alalla ansioituneita jäseniään Academy Fellowship (FEAOO) arvonimellä. EAOO:n jäsen voi hakea nimikettä hakuprosessin kautta EAOO:n komitealta ja hyväksynnän
jälkeen lopputulemana on siis kunnia saada käyttää FEAOO-lyhennettä ammattinimikkeeseensä liitettynä.

Toivottavasti tässä briljantissa joukossa nähdään lähitulevaisuudessa myös suomalaisia alaa kehittäneitä ansioituneita optikoita. On mielenkiintoista tavata ammattilaisia ympäri maailman – tutustua ja keskustella alan asioista ja muodostaa käsitys oman maan tilanteesta verrattuna muihin. Kenellekään ei liene yllätys, että epävirallisetkin puheenaiheet liittyvät yleensä optiseen alaan – kiinnostuksen kohde kun on kaikille yhteinen. Kansainvälisten konferenssien yhtenä suurimpana antina onkin verkostoituminen kollegoiden kanssa.

Yhteiset illalliset ja hauskat illanvietot erinomaisessa seurassa kuuluvat luonnollisesti reissujen agendaan – bonuksena tällä reissulla oli helteinen kaunis ilma sekä samaan viikonloppuun ajoittuneet jääkiekon MM-kisojen
finaalipelit, joista muutamaa jopa ehdimme seuraamaan porukalla!

Suosittelemme lämpimästi liittymistä EAOO:n jäseneksi. Jäsenenä konferenssien osallistumismaksut ovat edulliset, akatemian kotisivuilta pääsee tutustumaan alan uusimpaan tutkimustietoon ja lisäksi jäsenyys mahdollistaa halukkaille oman tutkimustyönsä esittelemisen kansainvälisellä foorumilla.

Asetetaan tavoitteeksi tavata suurella suomalaisella joukolla toukokuussa 2017 Barcelonassa!