Barcelona 2017 – EAOO Annual Conference

Koulutuspäivien järjestämisestä vastasivat yhdessä Spanish General Council of Optometry (CGCOO), European Academy of Optometry and Optics (EAOO) sekä Official College of Opticians and Optometrists of Catalonia (COOOC). Osallistujia oli mukana yli kolmestakymmenestä EAOO:n jäsenmaasta.

Koulutuspäivien teemana oli “Vision and New Technologies”. Aihetta lähestyttiin kahdesta näkökulmasta: teknologian vaikutus näkemiseen ja teknologian tuomat hyödyt näöntutkimukseen ja näköongelmien hoitamiseen. Esillä oli vahva näkemys näöntutkimuksen sisällön muutoksesta painottuen refraktoinnin lisäksi toiminnallisen näkemisen tutkimiseen unohtamatta silmien terveydentilan arviointia.

Pääluennoitsijoiksi oli kutsuttu dispensing optician Elaine Grisdale, ”Are you dispensing dinosaur? What to do to avoid extinction?” ja MSc. Thomas Hofmann, ”Novel techniques in cataract, refractive and corneal surgery: the good, the bad and the ugly.”

Koulutuspäiviin sisältyi luentoja, lyhyitä suullisia esityksiä viimeisimmistä kliinisistä ja tieteellisistä tutkimuksista sekä kliinisten taitojen kehittämisen työryhmiä. Väliajalla tutustuttiin näytteilleasettajien esittelyosastoihin sekä oppilaitosten tuottamiin lukuisiin postereihin,
jotka esitettiin ensimmäistä kertaa nykyaikaisilta suurilta pystynäytöiltä
aulatilassa.

Koulutuspäivien materiaalit oli teknologia-aiheensa mukaisesti viety sähköiseen tietoverkkoon, ilmoittautumisesta alkaen. Koko ohjelmasisältö sekä luentomateriaalien ja työryhmien tiivistelmät oli löydettävissä erillisestä älypuhelimiin ladattavasta sovelluksesta (Barcelona 2017).

Eurooppa-diplomit jaettiin kahdeksalle opiskelijalle. Eurooppa-diplomien tutkimusaiheina oli ”Comparison of Subjective and Objective Fixation Disparity” , ”Comparison of Conventional Manual with New Automated Screening Method for Diabetic Retinopathy”, ”Case Study: Early Infantile
Development of Visual Functions in Comparison with the Literature”, ”Improvement of the Tear Film Quality and Structural Change of the Meibomian Glands through Application of Tear Substitutes” ja ”Normative Data for VEP”. Mielenkiintoisia aiheita riitti siis niin luennoilla, postereissa esitellyissä tutkimuksissa, työryhmissä ja Eurooppa Diplomien opiskelijoiden tutkimustöissä.

Viikonvaihteen ohjelmaan kuului myös kaksi iltatilaisuutta joista toinen
järjestettiin näköalastaan kuuluisassa merenrantaravintolassa ja toinen 1400-luvun goottilaisessa rakennuksessa jossa saimme nauttia mm. optometristikuoron gospel-esityksestä.

Sää suosi koko viikonvaihteen ajan joten kotiin palattiin uutta oppineina ja päivettyneinä. Ensi vuonna tavataan 2018 EAOO -konferenssissa Kroatian Pulassa. Toivottavasti näemme siellä entistä enemmän suomalaisia aktiivisia optometristeja ajankohtaisten aiheiden parissa.