Hoyan koulutusmatka Budapestissa

HOYA järjesti elokuussa vuosittaisen koulutusmatkan Hoya Faculty -koulutuskeskukseen Budapestiin. Koulutukseen osallistui 12 optisen alan asiantuntijaa ympäri Suomen. Asiantuntevaan joukkoon kuului optikoita ja optometristeja.

Kaksipäiväinen koulutus käsitteli mm. binokulariteettia, näkemistä modernin presbyoopin näkökulmasta, mitä kuuluu hyvään näöntutkimuskäytäntöön ja kuinka tutkimuslöydökset vaikuttavat jatkotoimenpiteisiin sekä linssivalintaan.

Ensimmäisen koulutuspäivän sisällöstä vastasi saksalainen luennoitsija Georg Stollenwerk (President of the International Association for Binocular Vision), jonka erityisosaamisalue on binokulaarinen näkö. Teoriaosuutta seurasivat harjoitteet, joihin sisältyi mm. erilaisia forioiden tutkimustapojen ja tulosten vertailua sekä akkommodaation toiminnallisuuteen liittyviä testejä.

Olga Prenat (Education and Hoya Faculty Director EMEA, dispensing optician & optometrist) puolestaan kertoi muuttuneen maailman näköhaasteista ja esitteli Hoyan täydellisen näöntarkastusjärjestelmän EyeGeniuksen, joka sisälsi kliinisesti testatun, täysin uudenlaisen fiksaatiodisparaation mittaus- sekä prisman määräämismenetelmän. Osallistujilla oli mahdollisuus päästä kokeilemaan testiä myös käytännössä.

Toinen koulutuspäivä piti sisällään tietoa ja käytännön harjoitteita siitä, kuinka välttää ja ratkaista tottumattomuusongelmia ja kuinka valita tutkimuslöydösten sekä historiatietojen pohjalta asiakkaalle oikea näkemisen ratkaisu. Päivien aikana opittu- ja tietoja päästiin soveltamaan käytäntöön eriaisten harjoitteiden kanssa.

Optisen alan tulevaisuuskatsauksen jälkeen osallistujat pääsivät näkemään ja kokemaan nykykehityksen suunnan konkreettisesti: kuinka ainutlaatuiset Yuniku, maailman ensimmäiset vision-centric design ja 3D -silmälasit luodaan kasvojen anatomian ja näkemisen ympärille.

Kiitos kaikille mukana olleille!

Matkalle osallistuivat: Hanna Aaltonen, Mauri Lindroos, Johanna Vilen, Jarkko Vilen, Antti Koskinen, Linda Falk, Katri Kallio, Mikko Linninen, Jukka Strandberg, Kari Seppänen, Sari Suomela ja Pia Eilola. Hoyalta matkassa olivat: Vesa Kivelä, Terhi Peltola, Ilkka Naapi, Petrus Ahonen , Petri Eskola ja Olga Prenat.

Arvokkaiden tietojen ja unohtumattomien elämysten lisäksi koulutukseen osallistujat voivat anoa 11 koulutuspistettä uudesta täydennyskoulutusjärjestelmästä.