Suomalainen Bernd Schwenson Euroopan optometrian akatemian presidentiksi

Optometristi Bernd Schwenson nimitettiin lauantaina Euroopan optometrian akatemian EAOO:n seuraavaksi presidentiksi Roomassa. Schwenson on paitsi akatemian ensimmäinen suomalaispresidentti, myös akatemian ensimmäinen suomalainen kunniajäsen. Schwensonin kaksivuotinen presidenttikausi alkaa 2021.

 

Bernd Schwenson. Kuva Ella Kaidesoja.

Optometristi, yrittäjäoptikko Bernd ”Bobi” Schwenson (s. 1957, Tampere) nimettiin Euroopan optometrian akatemian, EAOO:n (The European Academy of Optometry and Optics) presidentiksi viime lauantaina Roomassa. Akatemian jäsenistö koostuu alan tieteellistä tutkimusta tai lainsäädännön kehitystä merkittävästi edistäneistä toimijoista. Schwensonille myönnettiin akatemian kunniajäsenyys, EAOO Fellowship-arvo ensimmäisenä suomalaisena vuosi sitten Kroatiassa.

Schwenson on Tampereella sijaitsevan optikkoliikkeensä Oculus Optiikan toimitusjohtaja ja EAOO:n perustajajäseniä. Yritystoimintansa ohella hän toimii aktiivisesti erilaisissa luottamustehtävissä niin optisen alan, kaupan alan kuin yrittäjien järjestöissä ja verkostoissa.

Hän on valmistunut laillistetuksi optikoksi vuonna 1983 ja kehittänyt ammattitaitoaan vuosien varrella mm. Työterveyslaitoksen ja Metropolia ammattikorkeakoulun ohjelmissa. Schwensonille ja hänen yritykselleen on vuosikymmenten mittaan myönnetty lukuisia tunnustuksia ja palkintoja.

”Alalla laajasti arvostettu Schwenson on ehdottomasti oikea henkilö tähän asemaan, ja haluamme lämpimästi onnitella häntä”, sanoo Näkemisen ja silmäterveyden toimiala NÄE ry:n toimitusjohtaja Panu Tast. ”Schwensonin työ NÄE ry:n ja sen edeltäjäorganisaatioiden ajamassa kotimaisen- ja EU-alueen optometrian sääntelyn kehitystyössä on ollut pitkäjänteistä, tavoitteellista ja vaikuttavaa.”

Vuonna 2009 perustettu EAOO on alan tutkimuksen ja koulutuksen kattoyhteisö Euroopan unionin alueella. Sen päätehtävä on edistää optometrian ja optisen alan yhteisen äänen kuuluvuutta, kehittää ja
tukea alaa tieteellisen tutkimuksen lähtökohdista sekä edistää optometristien, optikkojen sekä muiden näkemisen ja silmäterveyden parissa työskentelevien ammattilaisten osaamista ja ammattitaidon jatkuvaa kehitystä Euroopan alueella.

Lisätietoja:
Bernd Schwenson, toimitusjohtaja, Oculus Optiikka Ky, p. 050 60560, oculus(at)oculus.fi
Panu Tast, toimitusjohtaja, Näkemisen ja silmäterveyden toimiala NÄE ry, p. 040 5422 227, panu.tast(at)naery.fi