Pixieray keksi silmälasit uudelleen

Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry:n jäseneksi on lokakuussa 2021 hyväksytty Pixieray. Kyseessä on optisen alan startup-yritys, joka tähtää markkinoille uuden sukupolven linssiteknologialla.

Perinteinen linssi on jossain määrin mekaaninen ja optinen kompromissi kiinteillä tarkennuspisteillä. Pixireray on kehittänyt optisen ratkaisun, jossa linssi tarkentaa automaattisesti käyttäjänsä katseen tarkennuspisteen mukaan. Linssin toiminta korvaa perinteiset monitehot sekä kauko- ja likitaittoisuuden linssien vaihtelun arjessa. Mukautuva ratkaisu myös vähentää silmien rasitusta ja lisää tätä myötä myös käyttäjämukavuutta.

Prototyyppien esittelyn aika on ensi vuonna ja tavoitteena on saada ensimmäiset lasit markkinoille 2023. Silmälasilinssien valloituksen jälkeen linssiteknologiaa voidaan nähdä hyödynnettävän työvälineissä, kuten hitsauskypärissä sekä harrastevälineissä, kuten hiihto- ja vr-laseissa.

Pixierayn taustalta löytyy teknologia-alan asiantuntijoita. Toimitusjohtaja Niko Eiden, operatiivinen johtaja Rebecca Xu sekä Eidenin mukana virtuaalitodellisuuslaseja kehittävältä Varjolta siirtyneet Klaus Melakari ja Ville Miettinen.