Silmäterveyspalvelut.fi – apuna silmäterveyspalveluiden löytämisessä

Kirjoittaja: Kinja Pakarinen

Silmä­terveys­palvelut.fi on sivusto, jolta julkisen terveydenhuollon toimijat löytävät tarpeisiinsa sopivat silmäterveyspalveluita tuottavat yksityiset terveyspalveluntuottajat – optikkoliikkeet silmälääkärivastaanottoineen ja silmälaboratorioineen sekä osan niistä yhteydessä toimivat silmäsairaalat – hyvinvointialue- tai paikkakuntakohtaisesti.

Sivustolta löytyy listaus ja kuvaukset niistä silmäterveydenhuollon palveluista, joita yksityiset silmäterveydenhuollon palveluntuottajat, optikkoliikkeet silmälääkärivastaanottoineen ja silmälaboratorioineen sekä yksityiset silmäklinikat ja –sairaalat, voivat tuottaa kunnille, maakunnille, kuntayhtymille tai sairaanhoitopiireille. 

Sivuston tavoitteena on mahdollistaa yksityisesti tuotettujen silmäterveyspalveluiden löydettävyys julkisille terveyspalveluntarjoajille. Sivustolla esitettyjen terveydenhuollon palveluiden hankinta julkisen palveluntarjoajan toimesta perustuu aina lääkärin tutkimukseen ja diagnoosiin sekä lääkärin määräämään hoitoon. Sivusto tukee siten julkisen terveydenhuollon pyrkimyksiä tuottaa palveluita kustannustehokkaasti ja lähellä potilasta parantamalla palveluntuottajien saavutettavuutta. 

Ylläpitäjänä sivustolla toimii Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry, jonka tavoitteena on mahdollistaa yksityisesti tuotettujen silmäterveyspalveluiden löydettävyys julkisille terveyspalveluntarjoajille. NÄE ry edustaa näkemisen ja silmäterveysalan yrityksiä sekä niitä palvelevia valmistajia, maahantuojia ja tukkukauppoja. Toimialajärjestö vastaa toimialan elinkeino-, terveys- ja koulutuspoliittisesta edunvalvonnasta, hoitaa alan viestintää sekä tuottaa tutkimustietoa ja koulutusta. 

Tutustu silmäterveyspalvelut.fi -sivustoon