Bod Lenses -linssivalmistajan missio on kehittää laadukkaita tuotteita kestävästi

Bod Lenses tunnetaan progressiivisten linssien valmistajana, joka keskittyy innovaatiohin ja kestävyyteen. Bod Lensesin yksitehoisia, progressiivisia, heijastamattomia, kaksitehoisia ja toimistolasilinssejä myydään tällä hetkellä 22 maassa.

”Maailmanmarkkinoiden hallitseminen ei ole helppoa, sillä kilpailemme erittäin laajasti tunnettujen tuotemerkkien kanssa. Mutta emme sano sen olevan mahdotonta”, sanoo Bod Lensesin toimitusjohtaja Vytautas Tuminas. Bod Lenses on yksi moderneimmista Pohjois-Euroopan laboratorioista ja progressiivisten linssien valmistajista, joka keskittyy innovaatioon ja kestävyyteen. Yrityksen edustaja toteaa, että yksi yrityksen suurimmista vahvuuksista on sen motivoitunut ja jatkuvasti uudistamismahdollisuuksia etsivä kehitystiimi.

Laatu etusijalla

Bod Lenses on osa Bod Groupia. Bod Group perustettiin vuonna 1998, jolloin yritys astui markkinoille optisten levyjen, CD-, DVD- ja Blu-Ray-levyjen valmistajana. Nykyään yrityksellä on toinen tuotantoyritys silmälasien linssien yksilölliseen valmistukseen ja jakeluun.

”Yllättävästi nämä kaksi toimintoa ovat lähellä toisiaan,” sanoo Tuminas..

Alkuperäisestä liikeideasta nykypäivään Bod Lensesin tärkein prioriteetti on aina ollut laatu. Yrityksen laboratorio täyttää korkeimmat laatustandardit. Bod Lenses kilpailee maailman tunnettujen tuotemerkkien kanssa ensiluokkaisilla laitteillaan, eksklusiivilla oftalmisilla linsseillään ja IOT-malleillaan.

“Olemme valinneet Schneiderin, joka on yksi progressiivisimmista ja parhaista laitevalmistajista. Kaikki tarvittavat laitteet valmistettiin, asennettiin ja valmisteltiin toimintaa varten vuonna 2014,” sanoo Tuminas.

Bod Lensesin laboratorio avattiin ja se aloitti toimintansa vuonna 2015. Toimitusjohtaja korostaa, että Bod Lensesin tiimi on ”nälkäinen” ja motivoitunut kasvun takaamiseen. Viimeiset kuusi kuukautta ovat olleet ennätykselliset yritykselle, markkinoiden haasteista riippumatta: ”Etenemme nopeasti omaan tahtiimme ja esteettömällä motivaatiolla”.

Joustavuus ja nopeus tekevät meistä ainutlaatuisen.

Bod Lensesin yksitehoisia, progressiivisia, heijastamattomia, kaksitehoisia ja toimistolasilinssejä myydään tällä hetkellä 22 maassa. Muutama vuosi sitten yrityksen tehdas siirrettiin Vilnaan, jossa sen pääkonttori myös toimii.

“Aloitimme toimintamme paikallisilla markkinoilla Baltian maissa. Nykyään linssejämme viedään 22 maahan Euroopan unionissa. Tuotteitamme voidaan viedä joko Bod Lenses -brändäyksellä tai yksilöllisesti valitulla muotoilulla ja asiakkaan brändäyksellä”, Tuminas sanoo. ”Olemme havainneet, että liiketoiminnan kehittäminen on tehokkainta eri maiden jakelijoiden kautta. Kunkin maan Bod Lenses -edustajat harjoittavat liiketoimintaa ja myyntiä suoraan tietyllä alueella.”

Puhuessaan yrityksen erottuvuudesta toimitusjohtaja korostaa muuntautumiskykyä: “Bod Lensesin vahvuus on kokomme, jonka ansiosta ketterä toimija. Tehtaan päivittäinen kapasiteetti on 4 000 mukautettua reseptilinssiä. Emme valmista tuotteita varastoon; tuottamme mukautettuja reseptilinssejä tilauskohtaisesti. Keskikokoisena valmistajana olemme joustavia ja nopeita. Tuotantomme toimii tarvittaessa viikon jokaisena päivänä, joten olemme maailmanlaajuisia kilpailijoitamme edellä. Näiden tekijöiden avulla pystymme kilpailemaan muiden maailman valmistajien kanssa.”

Laboratorion kapasiteetti on tällä hetkellä noin 80 %. Yritys toimii neljässä vuorossa, 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa. ”Yrityksemme on kasvanut peräti 30 prosenttia joka vuosi, paitsi tietysti pandemian aikana,” toimitusjohtaja sanoo.

Yksi yrityksen tavoitteista on olla innovatiivinen valmistaja, joka tarjoaa markkinoilla laajan ja jatkuvasti kehittyvän tuotevalikoiman. Tuminas paljastaa, että tuotehinnat ovat erittäin kilpailukykyiset laatuparametreihin nähden.

Tavoitteena kestävä tuotanto

Mukautettujen linssien valmistajan visio on olennainen parhaillaan toteutettavan ja kehitettävän kestävän kehityksen käytännön kannalta. Oftalmiset linssit ovat lääkinnällisiä laitteita, joita säännöstellään tiukasti, mutta Bod Lensesin tavoitteena on sekä tuottaa laadukas tuote että tehdä niin kestävästi.

“Suhtaudumme kestävään kehitykseen erittäin vakavasti. Valmistajana käytämme jo uusiutuvaa energiaa. Rakennuksemme katolle on asennettu voimalaitos ja olemme asentamassa toista voimalaitosta toisaalla, joka toimittaa sähköä kaikkien tuotanto- ja hallintotarpeiden täyttämiseksi. Kestävien raaka-aineiden haku on myös käynnissä. Aloitimme tämän prosessin ja myös jatkamme sitä. Odotamme uusiutuvien raaka-aineiden käytön lisääntyvän, koska se on välttämätön osa kestävää tuotantoa”, Tuminas jakaa yrityksen pyrkimyksistä.

Yrityksen toimitusjohtaja korostaa, että loppujen lopuksi ei riitä, että tuote täyttää laatuvaatimukset, vaan tärkeämpää on, mistä raaka-aineista se on valmistettu: ”Bod Lenses etsii jo nyt vaihtoehtoja ja ratkaisuja näihin aiheisiin”.