Specsavers Suomen paras Great Place to Work -tutkimuksessa

Suomen parhaat työpaikat 2024 julkistettiin 20. maaliskuuta. Suurten yritysten sarjan voittaja on Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry:n jäsen, kansainvälisen optikkoketju Specsaversin Suomen yhtiö.

Specsavers on parantanut sijoitustaan Great Place to Work -tutkimuksessa vuosi vuodelta, sillä vuonna 2022 yhtiö sijoittui seitsemänneksi, vuonna 2023 viidenneksi ja nyt yhtiö palkittiin Suomen parhaana työpaikkana.

”Tämä on upea saavutus ja olen ylpeä jokaisesta specsaverslaisesta! Tärkein arvomme on välittäminen, joka näkyy ja tuntuu myymälöissämme Espoosta Rovaniemelle ja Vaasasta Joensuuhun. Jokaisessa myymälässämme tehdään merkityksellistä työtä, sillä muutamme suomalaisten elämää paremman näkemisen kautta”, iloitsee Specsaversin maajohtaja Lotta Holmaheikki.

”Todella upea uutinen! Paitsi Specsaversin, niin myös koko optisen alan kannalta. Tunnustus varmasti nostaa toimialaa ja silmäterveyden monipuolista tehtäväkenttää esiin”, sanoo NÄE ry:n toimitusjohtaja Panu Tast.

Moniammatilliset tiimit ovat vahvuus

Specsavers on yrittäjävetoinen perheyritys, ja Holmaheikin mukaan paikallisilla yrittäjillä on keskeinen rooli työntekijäkokemuksessa. Specsavers hyödyntää myös vertaisoppimista, jossa työntekijät oppivat toinen toisiltaan.

”Meillä tehdään muun muassa Store Safareja, eli tiimit vierailevat eri liikkeissä, oppivat muiden käytännöistä ja tutustuvat toisiinsa. Yrittäjien lisäksi myymälöissämme työskentelee optometristeja, optisia myyjiä, optometristiopiskelijoita sekä silmälääkäreitä. Jokaista osaajaa tarvitaan, jotta välittämisemme heijastuu myös asiakkaille”, Holmaheikki tiivistää.

Suomen Parhaat Työpaikat -listaus perustuu henkilöstötutkimuksissa mitattuun työntekijäkokemukseen ja analyysiin yrityksen kulttuurista. Great Place To Work:n määritelmän mukaan hyvässä työpaikassa työntekijät luottavat organisaationsa johtoon, ovat ylpeitä siitä, mitä tekevät ja nauttivat työkavereidensa kanssa työskentelystä. 90 prosenttia Specsaversin työntekijöistä on sitä mieltä, että yritys on kokonaisuudessaan todella hyvä työpaikka. Tyypillisessä suomalaisessa yrityksessä vastaava luku on 38 prosenttia.

Great Place to Work -tutkimukseen osallistui tänä vuonna 150 organisaatiota ja lista julkaistiin nyt 22. kerran. Tutkimuksessa yritykset on jaettu neljään sarjaan sen mukaan, kuinka paljon niillä on työntekijöitä.