Piilareissa voi hyppiä, riehua ja hikoilla

Näyttelijä-laulaja Sara Forsberg rakastaa erilaisia silmälaseja, mutta menee aina piilolinssit päässä koe-esiintymisiin. Niissä kun voi yks kaks joutua tekemään mitä vain. Suomessa monitaituri nähdään Specsaversin kevään kampanjakasvona ja syksyllä Talent Suomen tuomarina.

Luokan rillipäästä tähdeksi

Helsingin Musiikkitalossa odottaa somesta tuttu, kaunis nauravainen nainen. Tavoista poiketen silmälaseja ei ole, joten syvän siniset silmät pompsahtavat vieläkin kirkkaammin esiin. Lasit 22-vuotias Sara Forsberg sai jo ala-asteella.

– Olin kolmannella luokalla ja ainut lapsi, jolla oli lasit. Ensin ajattelin, että onpas aika siistiä, mutta pari vuotta eteenpäin olin, että ”eiiiii miksi mulla on lasit”. Ne tuntuivat tosi rajoittavilta. Olin epäcool, Forsberg muistelee.

Nyt nainen on cool isolla C:lla. Yhdysvalloissa uraa luova tähti nousi yhdessä yössä tuntemattomuudesta kuuluisuuteen, kun hänen siansaksaksi puhutusta kielivideostaan tuli hitti. YouTube-videon julkaisusta on aikaa vain pari vuotta, ja nyt Sara asustelee Los Angelesissa. Tulossa on oma levy ja rooli Renny Harlinin uudessa elokuvassa maailmantähtien rinnalla. CV:ssä komeilee muun muassa pesti uudessa Star Wars-elokuvassa, johon hän loi avaruusolioiden kielen.

Suomessa ja kotipaikkakunnallaan Pietarsaaressa maailmantähti ehtii vierailla nykyään harvakseltaan. Näyttelijän ja laulajan töiden välimaastossa kimpoileva energiapommi elää silmin nähden unelmaansa.

– Teen kivoja juttuja, jotka tekevät mut onnelliseksi. Mutta musiikki tulee olemaan prioriteettini aina. Se on aina ollut sellainen intohimo, se ykkösjuttu.

Suomi-designissa hyvä boogie

Vasta myöhemmällä iällä Forsbeg on ymmärtänyt silmälasien nerokkuuden asusteena. Eri väreistä ja muodoista rakentuu
erilaisia lookkeja, joissa some-tähti on taitava. Suurista laseista onkin tullut tyylikameleontin tavaramerkki. Myös meikkaamiseen silmälasit tuovat uuden kulman.

– Kun käytän laseja, on mun mielestä tosi makeeta panostaa huuliin. Siitä hieno kokonaisuus. Mulla on jytevät silmälasit, joten niiden alta ei oikeen näy mitään.

Forsberg on Specsaversin kevään kampanjakasvo yhdessä bloggaaja Jenni Rotosen kanssa. Se on Forsbergille kunnia-asia, sillä hän kertoo olevansa suomalaisen silmälasimuodin suuri fani. Etenkin designin rohkeus miellyttää naisen silmää.

– Laseilla leikitään ja ne ovat tosi olennainen osa ihmisen tyyliä. Suomalaisilla on tosi hyvä boogie silmälasien suhteen.

Yhdysvalloissa hän kertoo nähneensä paljon vahvoja linjoja ja statement sankoja. Myös imagolasit, eli silmälasit ihmisillä, joilla ei ole näköngelmia, ovat vielä vahvasti pinnalla. Forsberg itse haaveilee tällä hetkellä metallisankaisista pokista.

Piilarit antavat esiintymisvapauden

Somessa ja konserttilavoilla esiintyvä Forsberg kertoo miettivänsä paljon tyyliään ja silmälaseja osana tätä kokonaisuutta. Hän uskoo, että jokaiseen tyyliin löytyy oikeat sangat, mutta liikkuessa piilolinssit ovat
kätevämmät. Siksi koe-esiintymisiin nainen laittaa ehdottomasti piilolinssit.

– Ne päässä on helpompi hyppiä ja riehua! Ja sitten kun hikoilee, niin sangat eivät lähde valumaan.

Forsberg tunnetaan kokeilevista ja vahvoista meikkitutorialeista sekä tiuhaan vaihtuvista hiusväreistä. Nyt tukka on tumma ja lyhyt, mutta vielä muutama kuukausi sitten suortuvat ylsivät puoleen selkään ja olivat blondit. Piilolinssien suhteen hän ei kuitenkaan kikkaile. Kirkkaat kertakäyttölinssit valikoituvat mukaan muun muassa treenaamiseen ja muuhun harrasteluun ihan käytönnön helppouden vuoksi.

– Esimerkiksi laskettukypärän ja suojalasien kanssa silmälasit ovat hankalat ja alkavat painaa korvia, hän sanoo. Piilarit sopivat myös näyttelytunneille, joilla Forsberg treenaa nyt olan takaa. Aikataulu on minuuttitarkka, sillä Star Wars -elokuva poiki naiselle paljon lisätöitä.

Vuosi tulee olemaan myös matkustelun suhteen hektinen, sillä Forsberg tuomaroi yhdessä Sami Hedbergin ja Jari Sillanpään kanssa Suomen Talent -tv-ohjelman ensi syksynä. Hän on innoissaan tiimistä, ja toivoo niin ikään näkevänsä ohjelmassa rohkeutta.

– Meillä on hyvä tiimi, olemme kaikki ihan liekeissä! Mä haluun nähdä show’ssa aitoa heittäytymistä ja pelotonta esiintymistä, en muuta.