Hoyan koulutusmatka Budapestissa

HOYA järjesti elokuussa vuosittaisen koulutusmatkan Hoya Faculty -koulutuskeskukseen Budapestiin. Koulutukseen osallistui 12 optisen alan asiantuntijaa ympäri Suomen. Asiantuntevaan joukkoon kuului niin optisen alan myyjiä, optikoita kuin optometristejakin.

Kaksipäiväinen koulutus käsitteli mm. binokulariteettia, näkemistä modernin presbyoopin näkökulmasta, mitä kuuluu hyvään näöntutkimuskäytäntöön ja kuinka tutkimuslöydökset vaikuttavat jatkotoimenpiteisiin sekä linssivalintaan.

Ensimmäisen päivän teoriaosuudesta vastasi saksalainen luennoitsija Georg Stollenwerk (President of the International Association for Binocular Vision), jonka erityisosaamisalue on binokulaarinen näkö. Teoriaosuutta seurasivat harjoitteet, joihin sisältyi mm. erilaisia forioiden tutkimustapojen ja tulosten vertailua sekä akkommodaation toiminnallisuuteen liittyviätestejä.

Olga Prenat (Education and Hoya Faculty Director EMEA, dispensing optician & optometrist) puolestaan esitteli Hoyan uuden, täydellisen näöntarkastusjärjestelmän, joka sisälsi kliinisesti testatun, täysin uudenlaisen fiksaatiodisparaation mittaus- sekä prisman määräämismenetelmän.

Toisen päivän koulutuksesta vastasi Hoyan henkilökunta. Päivä piti sisällään mm. katsauksen optisen alan tulevaisuuden näkymistä sekä tietoa ja käytännön harjoitteita siitä, kuinka välttää ja ratkaista tottumattomuusongelmia ja kuinka valita tutkimuslöydösten sekä historiatietojen pohjalta asiakkaalle oikea näkemisen ratkaisu.

Matkalle osallistuivat:

Marjo Venäläinen, Merja Mennander, Katariina Törmäkangas, Anni Tölli, Essi Huttunen, Tarja Kämäräinen, Vesa Tirkkonen, Eeva Lilja, Kimmo Katajisto, Juha Hietanen, Eeva Närhi ja Harri Tarpeenniemi.

Hoyalta matkassa olivat: Merja Helin, Terhi Peltola, Ilkka Naapi, Petrus Ahonen, Petri Eskola ja Olga Prenat.

Koko Hoyan koulutustiimi on kiitollinen saamastaan hyvästä palautteesta:

  • ”Parasta antia olivat tiistain luennot ja maanantain seulontavinkit.”
  • ”Hyvä kokonaisuus, kiitos mahdollisuudesta osallistua.” ”Workshopit olivat hyviä.”
  • ”Hoyalla on hyvä meininki.” ”Jatkakaa, meitä riittää!”

Koulutuksesta on haettu 12 täydennyskoulu­tuspistettä. Kiitos kaikille mukana olleille!