Terveydestä ja tyylistä on lupa huolehtia

Kauneuden ja hyvän olon suurtapahtuma I love me 2016 keräsi yli 53 000 kävijää. Trendeistä kirkkain oli tänäkin vuonna terveys ja siitä huolehtiminen.
Myös itselle räätälöidyt tyylivinkit kiinnostivat messuyleisöä.

Mittaamista ja ennaltaehkäisyä

21.–23.10.2016 järjestetty I love me täyttyi perinteiseen tapaan eri yritysten osastoista, ohjelma-alueista, paneelikeskusteluista, muotinäytöksistä ja kilpailuista.

Terveysasiat olivat tänäkin vuonna vahvasti esillä. Kävijöiden toiveesta Messukeskuk- seen oli rakennettu Hoidetaan terveyttä -alue, jossa oli mahdollista mitata, tutkia ja testata erilaiset terveysarvot: veren- paine, silmänpaine, D-vitamiinitaso ja hemoglobiini. Myös herkkyyksiin ja hyvään uneen oli saatavilla ammattilaisvinkkejä. Medilaser Oy kertoi osastolla laser-, linssi- ja kaihileikkauksista ja niiden eduista. Lisäksi ikääntyneet oli huomioitu esimerkiksi muistiin ja sairauksien ennaltaehkäisemiseen liittyvien ohjelmien avulla.

Terveyteen liittyvä mittaaminen sopii messuille – kävijä voi saman päivän aikana tarkastuttaa montakin asiaa kerralla ja kynnys testaamiseen on sopivan matala. Esimerkiksi Specsaversin osastolla kävijät testauttivat mm. näkönsä ja silmänpaineensa.

Myös kuivien silmien hoitaminen herätti kävijöissä kiinnostusta. Kyseessä on lisääntyvä vaiva, jota koneellinen ilmastointi, näyttöpäätetyö, monet sairaudet ja lääkkeet ovat lisänneet. Kuivan Silmän Omega kertoi osastollaan omasta itsehoitotuotteestaan ja kuiviin silmiin erikoistunut optikko Aija Hirsimäki taas piti kuivien silmien aiheuttajista ja hoito- keinoista messuvieraille luennon.

Yksilöllisen tyylin puolesta

Maailmalla on jo pitkään puhuttu yksilöllisen tyylin löytämisestä ja pohdittu sitä, onko kaikki lopulta muotia. Suuri trendikeskustelu käsitteli tänä vuonna muodin ja tyylin individualismia ja pirstaloitumista. Mm. Ellen päätoimittaja Taru Marjamaa, meikkitaiteilija Suvi Tiilikainen ja stylisti-bloggaaja Vesa Silver pohtivat paneelikeskustelussa, mikä merkitys trendeillä nykyään on ja miten niihin pitäisi suhtautua.

Myös vastuullinen muoti puhututti. Eläköön uusi parempi muoti -paneelikeskustelussa suomalaiset vihreät vaatetoimijat keskustelivat muodin ekologisuudesta, sen haasteista ja mahdollisuuksista. Muodin digitalisoitumista taas käsiteltiin IVALO-sovelluksen kautta.

Kävijöitä hemmoteltiin tänäkin vuonna kehysasiantuntijoiden opastuksella ja hyvillä silmälasitarjouksilla. Kehys- ja muotivinkkejä antoi Specsaversin tuotejohtaja Tanja Korteniemi, ja syksyn silmälasi- muodista taas kertoi Synsamin stylisti ja valikoimapäällikkö Tuulia Alanen-Brandt. Silmälasimeikin salaisuuksista kertoi meikkitaiteilija Raili Hulkkonen Timo Anderssonin ostastolla. Myös Instrumentariumin osastolla silmälasien ja pukeu- tumisen liitto oli näyttävästi huomioitu: ketjun oma tyylisivusto Trendwalk näkyi osastolla ja antoi vinkkejä kehysmuotiin ja syyspukeutumiseen bloggaaajayhteistyön avulla.