Päiväni näkemisen ja silmäterveyden ammattilaisena

Tarja Paussoi
Järjestökoordinaattori, Näkemisen ja silmäterveyden toimiala

8.00–9.00
Maanantai – taas, taas maanantai. Kone auki ja sähköpostien läpikäynti. Viikonlopun aikana postilaatikko on täyttynyt 48 viestistä, tärkeistä ja vähemmän tärkeistä. Meilien seassa kinkkinen työaikakysely heti viikon alkuun. Optikoiden TESistä löytyi varmistus ja oikea ohjeistus lähti kysyjälle. Kiva alku viikolle, kun sai hyvän palautteen jäseneltä. Aamu jatkui Kaupan liiton maanantaipalaverilla, johon meidän toimistosta osallistuu vuorollaan joku, tällä kertaa minä.

9.20–12.45
Tämän viikon tiedotteiden kimppuun. Työn alla ovat toimialatiedote, kantatiedote ja uutiskirje. Yleensä viikoittain työn alla on vain kaksi, tällä viikolla poikkeuksellisesti kolme tiedotetta. Englanninkielinen tiedote oli vähällä unohtua ja se piti kasata pikaisesti, sillä toimialan tiedot 2016 julkistettiin suomeksi pari päivää sitten. Tiedotteita olikin lopulta siis neljä. Terveyspalvelujen digitalisaatio puhuttaa, joten aihetta avattiin vaikuttajille toimialatiedotteessa. Sitten Kanta-asioiden kimppuun. Kesken jäi kantatiedote ja uutiskirjeeseen en edes ehtinyt tarttua.
Sote, sote – se vaan pyörii päässä ja tiedotteissa. Ja Soinikin ilmoitti lähtevänsä. Mitenkähän hallitukselle käy?

12.45–13.15
Ulkoilun vuoro. Tietokoneen takana istuminen ei kuluta niin paljoa energiaa, että joka päivä lähtisin lihapatojen ääreen lounaalle. Kierrän Kasarmitorin ja katselen vauhdilla etenevää rakennustyömaata – uutta syntyy hienon vanhan kivitalon rinnalle. Mahtaako uusi toimitalo ja 1900-luvun alun kerrostalo elää sovussa rinta rinnan seuraavat vuosikymmenet. Kaupasta rahka ja salaatti mukaan, söisin ulkona mutta ei tarkene – pakkasta kuusi astetta.

13.30–17.00
Jäsenpuhelu ja päivitys muuttuneista tiedoista rekisteriin. Pikapäivitys nettisivuille. Katsoin, kuinka moni oli avannut lähettämäni enkkutiedotteen, avausprosentti 49,35 % – ei huono. Meiliin saapui uusi yhteistyöjäsen jäsenhakemus, tiedot taltioitu. Työnäkemisen asiaa ajava yhteistyöjäsenemme kokoontui hallituksen kokoukseen valmistelemaan huhtikuun vuosikokousta. Kokouspaperit kuntoon.

Plussat ja miinukset

+ Kliseistä ehkä, mutta työn plussiin kuuluvat vaihtelevat työpäivät sekä pitkäaikainen tuttavuus usean jäsenen kanssa. Pitkäaikaiset jäsensuhteet helpottavat asioiden hoitamista hankalissakin tilanteissa. Mukavaa on myös se, että uusia asioita oppii lähes päivittäin – aina voi oppia ja oppiikin!

– NÄE ry:n edunvalvonnassa on meneillään hyvin haastavia asioita. Välillä on vaikea ymmärtää, mihin toimiala on menossa ja mitä on edessä.