Täydennyskoulutusrekisteri käyttöön sote-kortilla

NÄE ry järjesti lokakuussa yhteistyössä SOA ry:n kanssa jäsenilleen OEN:n kenttä­kierroksen toimialan ajan­kohtaisista edunvalvonta­kysymyksistä sekä uuden täydennyskoulutuspiste­rekisterin käytöstä. Suosittu kiertue sisälsi yksitoista erillis­tä koulutustapahtumaa kymmenellä eri paikkakunnalla – ja keräsi yli 350 osallistujaa.

Koulutuksessa käytiin läpi alan keskeisiä muutoksia ja sote-lainsäädäntöä. Pääpaino oli uuden täydennyskoulutusrekisterin käyttöönotossa. Mikäli et ole vielä hankkinut omaa sote-ammattikorttiasi ja ottanut järjestelmää käyttöön, tee se heti alla olevien ohjeiden avulla.

4 askelta täydennyskoulutus- pisteiden kirjaamiseen

Optometrian Eettinen Neuvosto OEN on uudistanut NÄE ry:n ja SOA:n kanssa optikoiden täydennyskoulutusjärjestelmän vastaamaan entistä paremmin sekä optikoiden, työnantajien että kouluttajien tarpeisiin. Optikko tunnistautuu sote-ammattikortillaan täydennyskoulutusjärjestelmään ja kirjaa itse pisteensä.

Näin pääset alkuun:

1. Hanki sote-ammattikortti ja henkilökortinlukija

Hanki sote-ammattikortti lähelläsi olevasta julkisen terveydenhuollon rekisteröintipisteestä. Paikat löytyvät kaikki osoitteesta: eevertti.vrk./terveydenhuollolle. Kortin yhteydessä saat kirjautumiseen tarvittavan PIN-koodin.

Tarvitset kortin käyttämiseen henkilökortin lukijan, joita löytyy esim. Verkkokauppa.com:sta.

2. Asenna kortinlukija ja kortinlukijaohjelmisto 

Asenna kortinlukija ja tarvittava ajuri koneeseesi. Yleensä USB- porttiin asennettavan ajurin ohjelmisto asentuu automaattisesti. Ohjelmisto voi tulla myös kortinlukijan mukana omalla ajurilevyllään tai löytyä valmistajan nettisivuilta.

Lataa Väestörekisterikeskuksen maksuton mPollux Digisign Client -kortinlukijaohjelmisto, jonka ohjeineen löydät osoitteesta: eevertti.vrk./kortinlukijaohjelmisto-ja-varmenteen-testaus. Lataa koneesi käyttöjärjestelmän mukainen Windows- tai Mac- versio.

3. Testaa kortinlukija ja varmenne

Kirjaudu testipalveluun osoitteessa: eevertti.vrk./testaa-varmenne ja testaa kummankin toimivuutta.

4. Kirjaudu täydennyskoulutusjärjestelmään

Pääsy järjestelmään löytyy osoitteessa: naery.fi/oen. Ota esiin kortin yhteydessä saamasi PIN-koodi ja näpyttele se kirjautumiskenttään.

Nyt voit kirjata pisteesi! Muista tallentaa tekemäsi perustietojen muutokset tai kirjaukset.

Ongelmia? Tarkista, että käytät Chrome-selainta. Jos selaimen vaihtaminen ei auta, laske koneesi tietoturvaohjelmiston asettamaa tietoturvatasoa siten että yhteys mahdollistuu tai asenna käyttä- määsi selaimeen varmenteiden käytön vaatima lisäosa.

Lisäohjeet ja yhteystiedot: naery.fi/oen