Modernisti meren äärelle

Seilorityyli on varma kevään merkki. Merellisen raikkaat värit ja ryhdikkäät raidat taipuvat tänä vuonna myös moderniin, jopa futuristiseen muotoon. Näin merihenkiset kehykset toimivat kevään kynnyksellä niin juhla- kuin urheiluhuumassa.

Seilorityyli 2.0
Turkoosin ja sinisen eri sävyt tuovat tuulahduksen Välimeren surffimatkalta. Tekniset urheilulasit pysyvät päässä korkeimmallakin aallolla ja kestävät kosteuden. Kehysten kuviointi muistuttaa nyt graafista merilevää tai rantakalliota.

Keväällä 2018 klassinen nautical-look on kulmikkaampi ja rohkeampi:
• Kapeat raidat • Graafiset kuvioinnit • Suoralinjaiset leikkaukset • Sitruunankeltainen • Futuristisuus • Sateenkaaren sävyjä heijastava hopea • Veden ja taivaan sävyt • Läikehtivän veden kaltaiset metallisävyt • Solmut ja köydet

Piknik-juhlat rantahiekalla

Läpikuultavissa ja hiekan sävyisissä kehyksissä on rentoa beach party-henkeä. Potkua tuovat metallinhohtoiset yksityiskohdat ja raidat. Klassinen ja perinteinen kukkakuosi tuo mieleen seilorien tatuoinnit.

Katso kehyspoiminnat

Katse aalloissa

Turkoosin ja sinisen eri sävyt tuovat tuulahduksen Välimeren surffimatkalta. Tekniset urheilulasit pysyvät päässä korkeimmallakin aallolla ja kestävät kosteuden. Kehysten kuviointi muistuttaa nyt graafista merilevää tai rantakalliota.

Katso kehyspoiminnat

 

Kevään 2018 kehys-gallup

Optikot vastaavat:
1) Millä perusteella kehyksiä valikoidaan optikkoliikkeeseen?
2) Mikä on kevään 2018 houkuttelevin kehystrendi?

Hanna Airio, Silmäasema

– Valitessa kehyksiä isolle, maanlaajuiselle ketjulle on otettava useita asioita huomioon. Ensinnäkin trendit luonnollisesti ohjaavat valintaamme. Toiseksi on huomioitava eri asiakasryhmät, jotta valikoimasta löytyisi ikään ja sukupuoleen katsomatta jokaiselle sopivat kehykset. Kolmanneksi asiakkaiden optiset vaatimukset ovat hyvin erilaisia – on tärkeää, että myös vahvojen plus- tai miinuslinssien käyttäjille löytyy vaihtoehtoja. Lisäksi alueelliset erot vaikuttavat eri kehystyyppien suosioon ja trendien etenemistahtiin.

– 90-luvun alussa muodissa olleet metalliset, pyöreät kehykset ovat selkeästi tehneet paluun. Nuoremmat suosivat ehkä hieman suurempia kehyksiä ja vanhemmat hillitymmän kokoisia. Lisäksi kissamaiset kehykset ovat nousemassa taas muotiin, ja niitä näkyy myös tänä keväänä.

Jermo Vuori, Optikko Vuori Oy

– Omassa liikkeessäni tiedän varsin hyvin, millaisille kehyksille on kysyntää, ja näin ollen pyrin vastaamaan tähän kysyntään kehysvalikoimaa valitessa. Lisäksi pysytellään tietysti ajan hermolla ja seurataan trendejä, jotta voidaan tarjota kulloinkin muodissa olevia kehyksiä. Kehysten hinta laatu -suhteen on myös oltava kohdillaan.

– Pyöreille kehyksille on selvästi alkanut olla enemmän kysyntää. Ilahduttavasti on uskallettu alkaa myös kokeilla erilaisia materiaaleja, ja esimerkiksi puisia kehyksiä on mennyt mukavasti. Kevään tullen myös tuntuu, että ihmiset alkavat kaivata enemmän värejä elämäänsä, ja kehyksissä valitaan vihreää, sinistä, liilaa ja turkoosiakin.

Anna Dittmer, Opti-Anna

– Tunteella ja tiedolla! Valitsemme kehyksiä, joista itse innostumme, ja joista uskomme myös asiakkaidemme innostuvan. Valittujen kehysten tulee kuitenkin palvella valikoimaamme, sillä tunnemme asiakaskuntamme melko hyvin, ja tiedämme, millaisille kehyksille meillä on kysyntää. Liikkeemme lähellä sijaitsee useita muita optikkoliikkeitä, joten pyrimme pitämään valikoimamme oman näköisenä.

– Ohuet ja kevyet metalliset kehykset ovat selvästi tulossa tänä keväänä, erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa niiden kysyntä on kasvanut. Pyöristetty muoto kehyksissä on ollut vallalla kaikissa materiaaleissa jo jonkin aikaa, mutta korostuu nyt myös pyöreiden, ohuiden metallikehyste kanssa.

Kuluttajat vastaavat:
1) Millä perusteella valitset silmälasikehykset itsellesi?
2) Kuka on silmälasiostoksilla paras makutuomari?

Senni, 23

1. Valitsen kehykset niistä, joita optikko on suositellut minulle. Haluan sellaiset kehykset, jotka sopivat kaikkiin tilanteisiin ja asuihin.

2. Optikon lisäksi oma poikaystävä. Kehyksiä valitessa annan paljon painoarvoa makutuomarien mielipiteille.

Joni, 29

1. Kehysten täytyy näyttää hyvältä ja tuntua laadukkaalta. Lisäksi hinta vaikuttaa valintaani.

2. Tiedän nopeasti, mistä kehyksistä itse pidän. Makutuomarina toimii avopuolisoni – meillä on samanlainen maku.

Jari, 61

1. Kehyksien malli ja sitä kautta sopivuus naamatauluun. Ja kehysten mukavuus päässä. Sen jälkeen kysytään optikolta, että minkä suuruiseen henkilökohtaisen vararikkoon ne kehykset minut suistaa. Ja sen jälkeen vielä harkitaan.

2. Ihan itse täytyy se asia päättää, itselle kun ne tulevatkin. Mutta tietenkin on hyvä rouvalta kysyä, että voiko ne lasit päässä ihmisten ilmoilla kulkea.