Kesälomat starttaavat – muista suojata lapsen silmät auringolta

Koululaisten lomat starttaavat kesäkuun ensipäivinä. Varsinkin näin hyvän sään aikana lapset viihtyvät pitkiä aikoja ulkona, ja silmien valolta suojaamisen tarve kasvaa.  Lasten silmät ovat aikuisen silmiä alttiimpia valon haitoille. Aurinkolasien lisäksi lippis tai lierihattu on hyvä lisävaruste.

Keväällä ja kesällä auringon UV-säteily on voimakasta, joten silmien suojaamisesta on hyötyä myös pilvisellä säällä tai varjossa, kun ulkona ollaan pitkään. Eri asiantuntija-arvioiden mukaan ihmisen elinikänään saamasta UV-säteilystä saadaan 25 prosentista jopa puoleen ennen 18 ikävuotta, koska lapset viettävät merkittävästi aikuisia enemmän aikaa ulkona.

Mitä nuorempana lapsi tottuu aurinkolasien käyttöön, sen parempi. Menevälle leikki-ikäiselle voi olla vaikeaa vakuutella lasien tärkeyttä, jos ne tuntuvat ylimääräiseltä, hankalalta lisävarusteelta. Vauvasta lähtien aurinkolaseja käyttänyt ei huomaa kyseenalaistaa suojavarustetta samalla tavoin. Optikkoliikkeissä on laadukkaita aurinkolaseja kaiken ikäisille ja kokoisille, ja myös tyylivalikoima kasvaa kokoajan.

Jotkut lapset voivat olla hyvinkin kiinnostuneita aurinkolaseista myös tyyliasiana, varsinkin teini-iän kynnyksellä. On hyvä, jos pukeutumisestaan tarkka esiteini haluaa aidosti käyttää aurinkolasejaan, eikä koe niitä muotimielessä vääränlaisiksi.

Silmälaseja käyttävällä lapsella tulee olla omilla voimakkuuksillaan olevat aurinkolasit, tai vaihtoehtoisesti sekä piilolasit että aurinkolasit.

Miten lapsen silmien suojaustarve eroaa aikuisesta? Miten silmät suojataan riittävän hyvin?

Lue koko lapsen silmien suojausta koskeva artikkeli uudelta sivustoltamme Suojaasilmäsi.fi

Tänään 1.6.2018 lanseeraamamme silmien valolta suojaamiseen keskittyvä infosivusto on rakennettu palvelemaan kaikkia asiasta kiinnostuneita – niin kuluttajia kuin mediaa. 

Sivustoa päivitetään jatkuvasti ja tulemme julkaisemaan ajankohtaista aiheeseen liittyvää sisältöä säännöllisesti: tiedossa on syventävää tietoa valon laaduista, silmäterveydestä, linssien ominaisuuksista, oikeanlaisten linssien valinnasta sekä ajankohtaista infoa muotitrendeistä.