Optikkoliikkeen paikka sote-uudistuksessa

Sote-lainsäädäntöpaketti on parhaillaan eduskunnan perustuslakivaliokunnan arvioitavana. Mikäli valiokunta sen hyväksyy, paketti etenee äänestykseen heti alkuvuodesta 2019.

Kävi soten miten tahansa, terveydenhuollon muutos jatkuu – vanhaan ei ole paluuta. Siksi NÄE on yhteistyössä Sitran, Hyvivointialan ja Suomen Yrittäjien kanssa kiertänyt Soteuttamo 2.0 kierroksella kaikki 18 maakuntaa ja tavannut valmistelutyötä tekeviä virkamiehiä.

Keskusteluissa nousi esiin vaikeus hahmottaa optikkoliikkeen, optikon ja silmälääkärin paikkaa terveydenhuollon kokonaisuudessa. Usein myös kysyttiin, miten silmäterveyden peruspalveluiden oikein tulisi jatkossa toimia?

NÄE ry:n näkemys on nyt koottu yhdeksi kaaviokuvaksi.

 

 

Tutustu Soteuttamo 2.0-materiaaleihin »

Optikkoliikkeen paikka sote-uudistuksessa »