Hoiva&Terveys Sote -blogissa: Terveyskeskus 2.0?

”Antti Rinteen hallitusohjelmassa perusterveydenhuollon vahvistaminen on vahvasti fokuksessa. Hyvä niin”, kirjoittaa NÄE ry:n toimitusjohtaja Panu Tast Hoiva&Terveys Sote -julkaisun blogissaan.

”Silmäterveydenhuollon puolella yksityinen sektori – optikkoliikkeet ja silmäsairaalat optikko- ja silmälääkärivastaanottoineen – ovat vuosikymmeniä kantaneet päävastuun suomalaisten peruspalveluista. Tähän on monta syytä, mutta tärkeimpiä lienee se, että silmäsairaudet oireilevat potilaan kannalta usein samalla tavalla: näön heikentymisenä tai näkemisen häiriöinä. Tähän apu haetaan ensisijaisesti optikkoliikkeestä. Yksityisiä optikko- ja silmälääkäripalveluita silmälaboratoriotutkimuksineen käyttää vuosittain reilut 1,5 miljoonaa kansalaista*.”

Lue koko blogi täällä.