Jalkapalloa harrastavalla Marinalla on lasit joka tilanteessa

Nyt 12-vuotias vantaalainen Marina sai silmälasit leikki-ikäisenä, kun neuvolalääkärin tarkastuksessa näön todettiin heikentyneen. Lapsen näkö tutkittiin tarkemmin Tilkan silmäsairaalassa ja neljävuotiaalle Marinalle määrättiin ensimmäiset silmälasit. Heikommin näkevää silmää myös vahvistettiin peittohoidolla.

Pienestä pitäen silmälaseihin tottunut Marina käyttää laseja koko ajan ja joka paikassa. Jalkapalloa viisi vuotta harrastaneella tytöllä on arkilasien lisäksi urheiluun tarkoitetut erikoislasit pallokentillä sekä silmälasikehyksen päälle kiinnitettävät aurinkolasit häikäiseviin hetkiin. Aiemmin oli käytössä myös erilliset aurinkolasit vahvuuksilla.

”Marina sai avun niin varhain, ettei ehtinyt oireilla heikon näön vuoksi oikeastaan mitenkään”, kertoo Marinan isä Esa. ”Kun silmälasit saatiin jo niin pienenä, muutos entiseen oli huomaamaton – Marina on kasvanut silmälasien kanssa ja ne ovat luontevasti arjessa mukana. Ei oikein voi eritelläkään, miten ne ovat vaikuttaneet kouluun tai harrastuksiin, ne ovat vain osa elämää.”

Matkustelusta sekä taito- ja taideaineista pitävän kuudesluokkalaisen suurin innostuksen kohde on jalkapallo, johon liittyvää ammattiakin Marina on välillä pyöritellyt mielessään.

Marina ei turhia kikkaile kehystrendien kanssa, vaan on mieltynyt yksinkertaisiin ja klassisiin laseihin, joissa saa olla yksivärinen kehys. Muutenkin hän suhtautuu silmälaseihin mutkattomasti ja käytännöllisesti: ”Parasta on, kun näkee kunnolla”, urheilullinen Marina toteaa.

12-vuotias Marina sai silmälasit jo neljävuotiaana.

Artikkeli on julkaistu alun perin NÄE ry:n ylläpitämällä lapsennakö-sivustolla. Sivusto on sittemmin yhdistetty osaksi naery.fi-sivustoa.