15-vuotiaalle Nicolle silmälasit ovat tyyliseikka

Limingan Tupoksessa asuva Nico Paasovaara on salibandyurasta haaveileva sporttinen nuori, jonka lempiaine koulussakin on liikunta. Silmälasit eivät ole Nicon vauhtia hidastaneet.

Silmälasit määrättiin vajaa vuosi sitten. Toistaiseksi käytössä on yhdet lasit ja piilolinssit, mutta tyyliin panostavalle pojalle hankittaneen silmälaseja lisääkin, sillä hän ajattelee niiden olevan hyvä keino vaihtaa tyyliä.

”Silmälaseissa parasta on se, miten helppo niillä on korostaa omaa tyyliä”, Nico sanoo. ”Tyylikkäimmät ovat aviator-malliset.”

Ulkonäköön panostaessaan, vaikkapa bileillaksi, Nico valitseekin aina silmälasit piilolinssien sijasta.

Päivittäin treenaava Nico tähtää ammattiurheilijaksi. Salibandytreeneissä Nicolla on usein piilolinssit, koska vauhdikas laji vaatii suojalasien käyttöä, ja silmälasit olisivat urheillessa tiellä.

Piilolinssit parantavat näkemistä, mutta Nico pärjää pelikentillä toisinaan myös ilman näönkorjausta. Hän kertoo joukkuetoverinsa saaneen ratkaisevan avun piilolinsseistä. ”Yksi kaverini koki suuren muutoksen pelaamiseensa juuri piilolinssien avulla”, Nico kertoo.

Nico ei koe piilolinssien käyttöä työläänä. ”Käytän kertakäyttöpiilareita, joiden käyttö on vaivatonta. Piilolinssit tuovat kivaa vaihtelua, ettei ole pakko koko ajan pitää silmälaseja, vaikka niistä tykkäänkin.”

Silmälaseja Nico käyttää päivittäin kotona ja koulussa. Luokan takarivissä viihtyvä poika näkee silmälasien turvin helposti taululle asti.

Artikkeli on julkaistu alun perin NÄE ry:n ylläpitämällä lapsennakö-sivustolla. Sivusto on sittemmin yhdistetty osaksi naery.fi-sivustoa.