OM: Hallitus rajoittaa tilapäisesti velkojien oikeutta hakea yritys konkurssiin

Oikeusministeriö tiedotti eilen 16.4. hallituksen antaneen lakiesityksen, jolla rajoitetaan velkojan oikeutta hakea yritys konkurssiin. Koronavirusepidemia aiheuttaa monille yrityksille taloudellisen ahdingon, joka ei kuitenkaan useimpien osalta jää pysyväksi. Lakiesityksen tavoitteena on auttaa mahdollisimman monia yrityksiä selviämään koronavirustilanteen aiheuttamista talousvaikeuksista.

”Niin sanottuja turhia konkursseja tulee nyt välttää. Osa elinkelpoisista ja hyvin voivista yrityksistä on koronavirusepidemian takia joutunut tilapäisiin maksuvaikeuksiin, mikä tavallisesti voisi johtaa konkurssiin. Nyt tehtävillä muutoksilla annamme yrityksille aikaa selviytyä haastavien aikojen yli ilman, että yritystoimintaa täytyy lopettaa”, sanoo tiedotteessa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Lue koko oikeusministeriön tiedote: Hallitus rajoittaa tilapäisesti velkojien oikeutta hakea yritys konkurssiin