NÄE ry:n verkostot aloittavat toimintansa – Yammer-kutsu tulee sähköpostiin 26.5.

NÄE ry:n vuosikokous hyväksyi uudet säännöt, joiden mukaan jäsenvaliokunnat muuttuvat verkostoiksi. Ideana on parantaa kaikkien jäsenten ja jäsenyritysten avainosaajien mahdollisuuksia osallistua Näeryn toimintaan, sen linjauksiin ja näkemyksiin.

Ammattilaisten ”facebook”

Verkostojen alustaksi NÄE ry:n hallitus on valinnut Microsoft Yammer -ohjelmiston. Yammeriin päädyttiin esim. Facebookin sijaan siksi, että Microsoft ei kerää profiilitietoa käyttäjiensä toiminnasta, näkemyksistä, kommenteista sekä kiinnostuksen kohteista ja myy sitä edelleen mainostajille Facebookin tapaan. Olemalla siis jotain mieltä Yammerissa, et saa kommenttiesi mukaista mainontaa tai muuta viestintää selaimeesi tai Facebook-seinällesi. Toiminnaltaan Yammer on pääpiirteiltään samanlainen kuin Facebook, mutta ammattikäyttöön suunniteltu.

Sähköpostikutsu 26.5.

Kaikki NÄE ry:n jäsenet ja heidän yhteyshenkilönsä yhteistyöjäsenet mukaan lukien saavat 26.5. sähköpostiin kutsun, jolla heidät kutsutaan NÄE ry:n johonkin Yammer-ryhmään. Hyväksymällä kutsun ilmoittaudut jäseneksi ryhmään, johon oma, työnantajayrityksesi tai -yhteisö, jossa työskentelet tai jonka hallinnossa olet, kuuluu. Jos koneellasi on Office 365 -tili, ensikirjautuminen toimii automaattisesti. Mikäli sinulla ei ole Office 365 -tiliä, sinun täytyy antaa ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä sähköpostiosoite, syntymäaika ja salasana.

Kun olet onnistuneesti liittynyt Yammeriin, pystyt heti kommentoimaan ja keskustelemaan. Mikäli yrityksesi tai työnantajasi on NÄE ry:n varsinainen jäsen (yrittäjä, ketju, tukku tai silmäkirurgia), saat vielä erikseen ilmoituksen, että sinut on liitetty ryhmään ”Varsinaiset jäsenet.” Kaikki kuuluvat oman jäsenryhmänsä lisäksi automaattisesti ryhmään ”Koko verkosto.”

Yammer-ryhmissä tiedät ja vaikutat

Yammerin logiikka toimii siten, että yksittäisen ryhmän sisällöt näkee vain siihen kuuluva. Yrittäjä-, ketju-, tukku- ja silmäkirurgiaryhmiin kuuluvat näkevät kaikki lisäksi ”Varsinaiset jäsenet”-ryhmän keskustelut, ja edellisten lisäksi ”Yhteistyöjäsenet”-ryhmän edustajat ”Koko verkosto”-ryhmän julkaisut. Ryhmiä moderoivat ja niiden keskusteluihin osallistuvat kyseisen jäsenryhmän hallitusedustajat sekä NÄE-toimisto.

Ryhmissä tullaan jatkossa julkaisemaan säännöllisesti mm. NÄE ry:n Uutiskirjeet (Koko verkosto), Jäsentiedotteet (Varsinaiset jäsenet), Mediatiedotteet (Koko verkosto) sekä erilaiset lausunnot ja kannanotot (Koko verkosto). Lisäksi ”Varsinaiset jäsenet”-ryhmään jaetaan aina ennen hallituksen kokousta käsittelyssä olevat asiat ja sen jälkeen tehdyt päätökset. Kaikesta on siis mahdollisuus Yammerissa myös keskustella sekä etu- että jälkikäteen suoraan asianosaisten kanssa.

Ryhmiä tullaan käyttämään avuksi myös NÄE ry:n kantaa muodostettaessa esim. erilaisten lausuntokierrosten yhteydessä.

Olemalla aktiivinen ja tulemalla mukaan ryhmiin pystyt konkreettisesti näkemään mitä NÄE ry tekee, mitkä ovat vaikuttamistyön ajankohtaisia teemoja ja myös ohjaamaan alan toimintaa haluamaasi suuntaan.

Tervetuloa vaikuttamaan!

p.s. Muista ladata Yammer-appi puhelimeesi!