TEM: Hallituksen esitys kustannustuesta eduskuntaan – toimialan ja yrityksen liikevaihdon lasku edellytyksenä tukeen

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti 5.6.2020 kustannustuesta. Uuden kustannustuen tavoitteena on pienentää konkurssiin ajautuvien yritysten määrääkonkurssiin ajautuvien yritysten määrää koronatilanteessa. Jotta yritys voisi saada tukea, pitäisi sekä toimialan että yrityksen liikevaihdon olla laskenut merkittävästi.

Hallitus antoi lakiesityksen eduskunnalle 5.6.2020. Seuraavaksi eduskunta käsittelee lakiesitystä. Lain on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian. Kun laki ja siihen liittyvä asetus ovat voimassa ja eduskunnan mahdolliset muutokset on huomioitu haussa, yritykset voivat hakea tukea Valtiokonttorista. Valtiokonttori tiedottaa yrityksille erikseen haun alkamisesta.

Lue koko TEM:in tiedote: Hallituksen esitys kustannustuesta eduskuntaan: toimialan ja yrityksen liikevaihdon lasku edellytyksenä tukeen