Näköpiiri: Suomeen syntyy 75 liikkeen Näköasiantuntija-verkosto

Lähde: Suomen OEL Oy:n tiedote

Suomen OEL Oy on ostanut Suomen Näköasiantuntijat Oy:n koko osakekannan. Yritysoston myötä Suomen Näköasiantuntijat Oy ja Näköasiantuntija-brändi siirtyvät osaksi yksityisten optikkoliikkeiden omistamaa maahantuontiyhtiö Suomen OEL Oy:tä.

Näkemisen erityisosaamiseen ja silmän terveyteen perustuva Näköasiantuntija-verkosto palvelee yhdistymisen jälkeen maan laajuisesti yli 75 erikoisliikkeen voimin. Se nousee liikemäärällisesti maan kolmanneksi suurimmaksi silmäalan toimijaksi.

– Olemme toimineet jo vuodesta 1981 yksityisten suomalaisten optikkoliikkeiden omistamana hankintakanavana. Toimialamme on Suomessa, mutta teemme vahvaa kansainvälistä yhteistyötä, ja olemme osaomistajana myös pohjoismaisessa hankintayhtymässä, kertoo Suomen OEL Oy:n toimitusjohtaja Tapio Rosenberg.

– Vahvasti paikallisten, yrittäjävetoisten omistajaliikkeidemme joukossa on toiminut 18 liikkeen muodostama Näköasiantuntija-verkosto, jonka näön ja silmäterveyden erityisosaaminen on tunnustettu kansainväliselläkin tasolla. Kaupan myötä Näköasiantuntijoiden kymmenien vuosien aikana kartuttama osaaminen palvelee pian kaikkien 75 omistajaliikkeidemme asiakkaita.

Suomen Näköasiantuntijat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pasi Hiukan mukaan jatkuva kouluttautuminen näkemisen ja silmäterveyden saralla sekä osaamisen pitkäjänteinen kehittäminen ovat olleet organisaation toiminnan ydinarvoja.

– Erityisosaamisen saattaminen kaikkien Suomen OEL Oy:n omistajaliikkeiden käyttöön nostaa suomalaisen näön ja silmäterveyden tutkimisen tasoa maanlaajuisesti ja uusien resurssien avulla pystymme kehittämään osaamistamme entistä laajemmin, Hiukka toteaa.

Uudet Näköasiantuntija-liikkeet omaksuvat yhteisen palveluprosessin, koulutuksen ja tutkimuslaitteiston, mikä takaa koko verkostolle korkean osaamisen tason.

– Tavoitteemme on turvata suomalaisille sekä hyvää näkemistä että korkealaatuista silmien ehkäisevää terveydenhuoltoa Rovaniemeltä Helsinkiin ja Kiteeltä Vaasaan, Rosenberg lopettaa.

Tapio Rosenberg toimii yrityskaupan jälkeen sekä Suomen OEL Oy:n että Näköasiantuntijat Oy:n toimitusjohtajana. Pasi Hiukka jatkaa Näköasiantuntijat Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Lisätietoja:

Tapio Rosenberg, toimitusjohtaja, Suomen OEL Oy
044 350 4066, tapio.rosenberg@suomenoel.fi

Pasi Hiukka, hallituksen puheenjohtaja, Suomen Näköasiantuntijat Oy
040 717 1988, pasi.hiukka@nakoasiantuntija.fi

Vuonna 1981 perustettu Suomen OEL Oy on yksityisten suomalaisten optikkoliikkeiden omistama maahantuontiyhtiö ja tukkuliike. Kirjaimet OEL ovat lyhenne sanoista Optiset Erikoisliikkeet. 75 yksityisen liikkeen omistaman yhtiön pääasiallisia tuotteita ovat silmälasikehykset ja aurinkolasit , ja se tuo yksinoikeudella maahan pääsääntöisesti eurooppalaisia designkehysbrändejä. Suomen OEL Oy tekee vahvaa kansainvälistä yhteistyötä ja on osaomistaja pohjoismaisessa hankintayhtymässä. Suomen Näköasiantuntijat Oy on suomalaisten yrittäjien perustama ja omistama optikkoliikkeiden verkosto, joka haluaa turvata suomalaisille sekä hyvän näön että silmäsairauksien löytämisen ja silmien ehkäisevän terveydenhuollon.
www.suomenoel.fi ja www.nakoasiantuntija.fi.