EAOO Helsinki2021 – näitä luentoja suosittelemme

Mitä online-luentoja kevään koulutustapahtumassa kannattaa seurata? Kysyimme muutamilta alan ammattilaiselta, mitä ohjelmanumeroita he itse eniten odottavat. Paina nämä luentotärpit mieleen!

Glaucoma session

Prof. Cvenkel, Dr. Semby & Dr. Matjaz Mihelcic

su 25.4.

”Odotan suurella mielenkiinnolla sunnuntain glaukoomasessiota. Siinä mm. prof. Cvenkel kertoo käyttökokemuksia Icare HOME -laitteesta. Etämonitorointi on yhä lisääntyvässä määrin ottamassa tilaa terveydenhuollossa monella eri sektorilla. Silmänpaineen vaihtelun päivittäinen seuraaminen uudella teknologialla on tulevaisuuden juttu myös optikkoliikkeiden asiakkaille. Mitä aikaisemmassa vaiheessa saadaan glaukoomadiagnoosi varmistettua, sen parempi!”Bernd Schwenson, EAOO:n presidentti ja optometristi.

”Professori Semby on mielenkiintoinen tyyppi, joka on kehittänyt Etelä-Ruotsin glaukoomahoitoprosessia ja liittänyt optometristit mukaan työhön. Glaukoomaepäilyt eivät enää mene suoraan sairaalaan vaan ensin optometristille, joka seuraa ja ohjaa tarvittaessa eteenpäin. Vaikutukset ovat positiiviset: yhteiskunnan kustannukset laskevat ja hoitoa on tarjolla nopeasti.”Panu Tast, NÄE ry:n toimitusjohtaja

”Glaukooma on kiinnostava sairaus, ja sen diagnostiikassa on tapahtumassa valtava kehitys. Optometristeillä on mahdollisuus havaita tauti, mutta olla myös osa laajenevaa seurantaa. Odotan innolla konkreettisia työkaluja jokapäiväiseen työhön näistä esityksistä.” –Satu Autio, optometrian lehtori, EAOO Helsinki2021 Programme Committee Member

Silver Tsunami – Aging and vision loss

Prof. Robert Andersson

su 25.4.

”Toivon, että tämä esitys herättää optometristit tulevaisuuden haasteisiin. Jos se on yhtä pelottavaa kuin otsikko, sen on motivoitava meitä muuttamaan tapaa, jolla hoidon järjestämme.” –Satu Autio, optometrian lehtori, EAOO Helsinki2021 Programme Committee Member

”Väestön ikääntyminen koskettaa vahvasti näkemisen ja silmäterveyden alaa. Mielenkiintoinen luento pohjautuu Anderssonin omaan väitöskirjatutkimukseen.” Panu Tast, NÄE ry:n toimitusjohtaja

Digital Eye Health Symptoms and Solutions

Bridgitte Shen Lee, Vision Optique

la 24.4.

”Vuosi sitten maailmamme mullistui silmän räpäytyksestä. Etätyöstä tuli osa monen työntekijän arkea. Digitaalisten laitteiden tuoma silmien rasittuminen (DES), kuivasilmäisyys ja nukahtamisongelmat ovat nyt keskuudessamme suurempana ongelmina kuin koskaan aiemmin. On mielenkiintoista kuulla, miten voimme tarjota asiakkaillemme tukityökaluja sujuvaan etätyöskentelyyn.” Jyri Vestervik, johtava optikko, Synsam

 

What makes you different from a computer? A look into the future skills

Innovaattori Perttu Pölönen

pe 23.4.

”On hienoa, että ”Vision for the future” otsikoidun kansainvälisen konferenssin avaa suomalainen innovaattori ja visionääri Perttu Pölönen. Hän pystyy herättelemään meitä kaikkia eurooppalaisia optometrian ammattilaisia miettimään, minkälaisten taitojen varaan tulevaisuuden osaamisemme kannattaa rakentaa. Lisäksi jokaiselle selkeytyy varmasti, mitä tarkoittaa distruptio eli uusien ratkaisujen luonti vanhan toimialan pelisääntöihin. Tämä luento poikkeaa muista optometrian syvemmistä aiheista ja tutkimuksista, joita saamme kolmen päivän aikana kuulla”Merja Kuusela, optometristi, EAOO Helsinki2021 Programme Committee Member

Open paper session 2: Amblyopia

Abed El-Qader Wata: Use screens to treat amblyopia

pe 23.4.

”Perjantailta löytyy  kiinnostava Open Papers Sessio israelilaiselta Abed El-Qader Watadilta. Tähän aiheeseen en ole juurikaan törmännyt optometrian tapahtumissa, mutta nyt pääsen kuulemaan tästäkin jotain uutta.” Merja Kuusela, optometristi, EAOO Helsinki Programme Committee Member