Synsam avaa lippulaivamyymälän Helsingin Aleksanterinkadulle!

Lähde: Synsamin tiedote 02.08.2021

Pohjoismaiden johtava silmälasimuodin ja silmäterveyden ketju Synsam on vahvassa kasvussa. Yritys avaa kuluvana vuonna seitsemän uutta myymälää, joista ensimmäinen on tänään aukeava lippulaivamyymälä Helsingin ydinkeskustassa Aleksanterinkatu 21:ssä.

Koronaepidemia hyydytti optisen alan kasvun Suomessa, mutta Synsam on onnistunut kasvattamaan markkinaosuuttaan.

– Uusi lippulaivamyymälämme on osoitus siitä, että panostus asiakaspalveluun on erikoiskaupassa menestysresepti. Kivijalkaliikkeestä tulee rakentaa paikka, joka tarjoaa kuluttajalle ylivoimaisen asiakaskokemuksen. Asiakas palaa myymälään, jossa saa laadukasta palvelua, Suomen Synsamin toimitusjohtaja Vesa Mars toteaa.

Vesa Mars, Synsam Group Finland Oy:n toimitusjohtaja

Synsamin Aleksanterinkadun liikkeessä on ennätysmäärä kehyksiä, kaikkiaan yli 3500. Tämä on yli kolme kertaa enemmän kuin tavallisessa liikkeessä.

Vahvan kasvun siivittämänä Synsam avaa loppuvuonna vielä seitsemän uutta myymälää: pääkaupunkiseudulla Aleksanterinkadun lisäksi syyskuussa Triplan kauppakeskukseen Pasilaan, marraskuussa Jumboon Vantaalle ja Espooseen Selloon. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella vuokrasopimukset on allekirjoitettu liittyen uusiin lanseerauksiin Turussa, Oulussa ja Mikkelissä.

Kasvun taustalla Synsam Lifestyle -konsepti

Merkittävä syy Synsamin menestykseen on silmälasien vuokrauskonsepti, Synsam Lifestyle -sopimus.

Synsam Lifestyle -sopimuksen kautta asiakas voi saada käyttöönsä kolmet tai useammat silmälasit, aurinkolasit ja urheilulasit. Silmälasien vuokrahinta eli sopimuksen kuukausimaksu määräytyy sen mukaan, millaiset linssit ja kehykset asiakas on vuokrannut. Kuukausimaksuun sisältyvät myös säännölliset näöntarkastukset, vakuutus, linssien vaihto näön muuttuessa sekä yksien silmälasien vaihto uusiin kerran vuodessa.

– Synsam Lifestyle on myös olennainen osa kestävän kehityksen mukaista toimintaamme. Se on tapamme varmistaa, että silmälasit palaavat kiertoon, eivätkä jää pölyttymään kaappien nurkkiin ja pahimmassa tapauksessa päädy kaatopaikalle, Mars sanoo.

Vuokra-ajan jälkeen huonokuntoiset silmälasit puretaan, niiden osat lajitellaan, materiaalit otetaan talteen ja kierrätetään. Hyväkuntoiset ja käyttökelpoiset kehykset toimitetaan edelleen joko myyntiin Synsamin Recycling Outlet -myymälöihin tai ne lahjoitetaan uudelleen käyttöön kehittyviin maihin.

Silmälaseja vanhoista kehyksistä ja merten jätemuovista

Silmälasien kierrätys on osa Synsamin kestävän kehityksen sitoumuksia.

– Synsamilla on valikoimissa kierrätysmateriaalia hyödyntävä silmälasimallisto, Circular Collection. Tämä kehysmallisto on valmistettu kokonaan vanhoista silmälaseista saadusta raaka-aineesta, Mars kertoo.

Synsamin myymälöissä on keräyslaatikoita, joihin kehykset palautetaan. Ne murskataan myöhemmin asetaattirakeiksi ja niistä saadaan uusioraaka-ainetta, jota käytetään Circular Collection -malliston kehysten valmistamisessa.

Lisäksi Synsamin valikoimissa on Sea2See-mallisto, jonka kehykset on valmistettu Välimereen päätyneestä jätemuovista. Mallisto on kehitetty yhdessä espanjalaisen Sea2See-organisaation kanssa, joka kerää vesissä kelluvaa muovijätettä paikallisten kalastajien avulla ja valmistaa jätemuovista uusia tuotteita.

– Kestävä kehitys koskettaa meitä jokaista, ja asiakkaamme pitävät sitä tärkeänä. Haluamme tarjota kuluttajille vastuullisia vaihtoehtoja myös silmälasimuodissa.

Lisätietoja:

Synsam