Optinen ala palkitsi osaajiaan – Pekka Palmu ja Satu Kervinen palkittu Oulu Optometria Forumissa

NÄE ry ja Suomen Piilolasiseura ovat palkinneet Pekka Palmun ja Satu Kervisen ansiokkaasta työstään. 

Timanttinen ansiomerkki myönnetty 

NÄE ry on myöntänyt Pekka Palmulle timanttisen ansiomerkin. Ansiomerkki kytkeytyy poikkeuksellisen tai historiallisen ansiokkaaseen ja pitkäaikaiseen vaikuttamiseen toimialan asioihin. Timanttisen ansiomerkin vaativista perusteista kertoo sen harvinaisuus, Palmun ansiomerkki on järjestyksessä toinen.  

Palmun optisen alan taival on alkanut 1976 optikko-opiskelijana Raumalla. Palmu on Suomen Työnäköseuran perustajajäsen ja Suomen Yrittäjien hallitus- sekä Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n yrittäjävaltuuskunnan jäsen. Aktiivisena järjestöihmisenä Palmu on toiminut myös NÄE ry:n ja sen edeltäjäyhdistysten hallitustyössä vuodesta 1989, hän on ollut yhdistyksen historian pitkäaikaisin puheenjohtaja vuosina 2012-2020. 

Palmun mukaan hänen toimintansa on tähdännyt suomalaisten optikoiden, optometristien ja optikkoyritysten edellytysten parantamiseksi. Työssään tukeneista Palmu haluaa erityisesti kiittää NÄE ry:n hallitusta, luottamusihmisiä ja toimiston työntekijöitä sekä oman yrityksensä henkilökuntaa. Pitkä ura jatkuu edelleen ja Palmu toteaa jatkavansa aktiivista toimintaa näköterveyden puolesta. 

Vuoden Piilolasisovittajaksi Ortho-K-piilolinssien pioneeri

Suomen Piilolasiseura ry palkitsi Vuoden Piilolasisovittajana Satu Kervisen. Kervinen on valmistunut optikoksi 1996. Kervinen toimii johtavana optikkona Helsingin Optiikassa.  

Vuoden Piilolasisovittaja -palkinnon myöntöperusteina toimivat pitkäjänteinen työskentely piilolasien parissa sekä asiakastarpeet huomioiva näkökulma. Kervinen on ensimmäisiä Ortho-K-piilolinssien sovittajia. Ortho-K-linssit ovat ainoastaan yöaikaan käytettäviä, paineen avulla näköä tilapäisesti korjaavia linssejä. Kervinen on työskennellyt aktiivisesti ja monipuolisesti piilolinssien parissa ja kehittänyt toimintaa vastaamaan nykypäivän tarpeita. 

Oulu Optometria Forum kerää optisen alan ammattilaiset yhteen 

Palkinnot jaettiin vuosittaisessa optikoiden ja optometristien tapahtumapäivä Oulu Optometria Forumissa. Perinteeksi muodostunut tapahtuma toteutettiin 11.9. Oulun Radisson Blu -hotellissa. Tapahtumapäivän teemana oli ajankohtaisuudellaan puhuttava ikääntyneiden näkeminen ja heidän silmänpohjamuutokset. Tilaisuudessa kuultiin kuuden asiantuntijan näkemykselliset esitykset. 

Lisätietoja:  

Panu Tast, Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry, toimitusjohtaja, puh. 040 5422 227, panu.tast@naery.fi