Lappeenrantaan Itä-Suomen laajin valikoima kierrätettyjä silmälasikehyksiä

Synsam tuo uudenlaisen silmälasimuodin Lappeenrantaan. Kaupunkiin avattiin maanantaina 20.6. optikkoliike, josta löytyy uusien silmälasikehyksien lisäksi Itä-Suomen laajin valikoima kierrätysmateriaalista valmistettuja silmälasikehyksiä sekä aurinkolaseja. Myymälästä on myös mahdollista vuokrata silmälasit kuukausimaksulla.

Synsamin uudessa myymälässä Lappeenrannan kauppakeskus IsoKristiinassa on tarjolla uusien silmälasikehyksien lisäksi myös kierrätysmateriaaleista tehtyjä kehyksiä. Viime kuussa Synsam avasi Itä-Suomeen liikkeen myös Joensuuhun.

Suomen Synsamin teettämän tuoreen, valtakunnallisen kuluttajatutkimuksen mukaan huoli ilmastonmuutoksesta on saanut suomalaiset arvostamaan kierrätystä.

– Silmälasien valinnassa kierrättäminen koetaan tärkeäksi. Kierrätysmateriaaleista tehtyjen silmälasien hankkiminen on kuluttajalta konkreettinen ympäristöteko, Suomen Synsamin toimitusjohtaja Vesa Mars toteaa.

Kierrättäminen kiinnostaa itäsuomalaisia enemmän kuin muita

Synsamin teettämän valtakunnallisen kuluttajakyselyn mukaan useampi kuin neljä kymmenestä suomalaisesta on melko tai täysin samaa mieltä väittämästä: ”Kierrätysmateriaalista tehdyt silmälasit ovat parempi vaihtoehto kuin uudesta materiaalista tehdyt.” Itäsuomalaisista vastaajista oli tällä kannalla jopa kuusi kymmenestä.

– Moni valtakunnalliseen kyselyyn vastannut oli sillä kannalla, että silmälaseja ei ole pakko ostaa uutena. Yhteensä 20 prosenttia arvioi, että käytetyt silmälasit ovat parempi vaihtoehto kuin uudet, jos ne on kunnostettu ja puhdistettu perusteellisesti, Vesa Mars sanoo.

Lähes 70 % kyselyyn vastanneista itäsuomalaisista oli sitä mieltä, että suomalaisten tulisi ostaa enemmän kierrätettyjä tuotteita. Yli 50 % kyselyyn vastanneista itäsuomalaisista koki myös tärkeäksi, että vanhat silmälasit on mahdollista palauttaa optikkoliikkeeseen kierrätettäväksi.

– Haluamme auttaa kuluttajia kierrättämään kaappeihin jääneet vanhat silmälasit. Siinä missä meiltä voi ostaa kierrätysmateriaalista valmistetut silmälasikehykset, voi meille myös tuoda kierrätettäväksi vanhat käyttämättömäksi jääneet silmälasit, Lappeenrannan Synsam myymälän liikevastaava Jessica Pesu kertoo.

Jessica Pesu -Synsam IsoKristiina liikevastaava

Itä-Suomessakaan ei enää kannata ostaa silmälaseja omaksi

Synsam on halunnut tehdä kierrättämisen lisäksi silmälasien hankinnan aiempaa helpommaksi, sillä silmälasit on tärkeää päivittää näön muuttuessa. Perinteisen ostamisen lisäksi Lappeenrannan myymälästä voi myös vuokrata silmälasit omaan käyttöön Synsam Lifestyle -sopimuksella.

Synsam Lifestyle on sopimus, jonka kautta silmälasien käyttäjät saavat käyttöönsä kolmet tai useammat silmälasit, aurinkolasit ja urheilulasit. Silmälasien vuokrahinta eli sopimuksen kuukausimaksu määräytyy sen mukaan, millaiset linssit ja kehykset käyttäjä on valinnut. Kuukausimaksuun sisältyvät myös säännölliset näöntarkastukset, vakuutus, linssien vaihto näön muuttuessa sekä yksien silmälasien vaihto uusiin kerran vuodessa. Synsam Lifestyle™ on olennainen osa Synsamin kestävän kehityksen mukaista toimintaa.

Uusi elämä käytetyille kehyksille

Synsamin Lappeenrannan-liikkeeseen kierrätettäväksi tuodut kehykset saavat uuden elämän joko sellaisenaan tai päätyvät raaka-aineeksi uusille kehyksille.

Synsamin Circular Collection -mallistoon kuuluvat kehykset on valmistettu käytetyistä silmä- ja aurinkolaseista saadusta raaka-aineesta. Vanhat kehykset murskataan asetaatti rakeiksi, ja uusioraaka-aine käytetään Circular Collection -malliston kehysten valmistamiseen.

Silmälasien kierrätys on osa Synsamin kestävän kehityksen sitoumuksia. Yrityksen tavoite on toimia vastuullisesti läpi koko arvoketjun. Kierrätyslaseilla Synsam pyrkii ehkäisemään ilmastonmuutosta myös vähentämällä neitseellisten materiaalien määrää tuotteissaan.

Synsam kartoitti suomalaisten suhtautumista kierrätykseen valtakunnallisella kyselytutkimuksella helmikuun puolivälissä. Sähköiseen kyselyyn vastasi eri puolilta maata 1000 henkilöä, jotka ovat 18–75-vuotiaita. Vastaajista puolet oli miehiä ja puolet naisia, ja otos edustaa suomalaista aikuisväestöä. Sähköisen kyselytutkimuksen virhemarginaali on 3,1 prosenttia. Kyselyn toteutti tutkimusyhtiö Bilendi.

Lisätietoja: Vesa Mars, Toimitusjohtaja, Synsam Group Finland Oy, p. 050 4477 681, vesa.mars@synsam.fi

Synsam Group on yksi Euroopan johtavia optisen vähittäiskaupan ketjuja ja tarjoaa laajan valikoiman ainutlaatuisia silmänterveyden ja silmälasimuodin ratkaisuja, jotka rakentuvat asiakkaiden tarpeiden ja elämäntyylin mukaisesti. Synsam-ketjussa työskentelee Pohjoismaissa n. 3700 ammattilaista ja sen liikevaihto on n. 4,7 miljardia SEK (2021). Ketjuun kuuluu 500 optikkoliikettä, jotka toimivat Synsamin, AI Eyewear ja Tanskassa Profil Optikin brändien alla. Digitalisoinnin, sopimusmyynnin ja muiden innovatiivisten konseptien avulla, Synsam Groupilla on vahva asema pohjoismaisilla optiikkamarkkinoilla, mm. asiakastyytyväisyydessä, tuotetarjonnassa ja vastuullisessa toiminnassa. Synsam Group on listattu Nasdaq Stockholmiin (SYNSAM).