Maailma on muuttunut, mikseivät linssisi?

Digilaitteiden hienovarainen mutta tehokas tulo elämäämme tarkoittaa, että näkemisen tarpeemme ovat muuttuneet. Näin ollen Eyezen-linssien läpimurtoteknologiat ovat ajankohtaisemmat kuin koskaan, sillä ne on suunniteltu erityisesti suojaamaan ja rentouttamaan silmiämme digipainotteisessa nykyelämässämme.

Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin uuden sukupolven Eyezen™ Start –yksiteholinssiin.  Artikkelissa kuvataan uusien yksiteholinssien taustalla olevaa teknologiaa ja Essilorin käyttäjätestejä, jotka tukevat suositusta tehdä Eyezen™-linssistä kaikkien yksiteholinssien käyttäjien ykkösvaihtoehto – iästä riippumatta.

Eyezen™ Start on uraauurtava yksiteholinssi, joka on suunniteltu erityisesti parantamaan näkömukavuutta ja vähentämään silmien väsymistä nykyelämässämme. Tutkimukset osoittavat, että kolme neljästä käyttäjästä kärsii väsyneistä ja kutisevista tai kuivista silmistä. Kaksi kolmesta kokee, että diginäyttöjen päivittäinen käyttö on erittäin väsyttävää.(2) Eyezen™ Start perustuu uuteen optiseen suunnitteluun, Eyezen™ Dualoptim™ -teknologiaan, jossa linssit on optimoitu sekä kauko- että lähinäkemiseen kahden optimointipisteen ansiosta. Tietysti linsseissä on myös edistynyt suodatin, joka suojaa haitalliselta sini-violettivalolta.(3)

Eyezen™ Start -linssin hyödyt käyttäjälle

  • Ensimmäinen yksiteholinssi, joka on optimoitu takaamaan tarkan ja miellyttävän näkemisen kauas ja lähelle kahden optimointipisteen avulla.
  • Ykkösratkaisu kaikille yksiteholinssien käyttäjille tilanteessa kuin tilanteessa.
  • Tarkempi ja miellyttävämpi näkeminen kaikilla etäisyyksillä koko päivän verrattuna perinteisiin yksiteholinsseihin.
  • Vähemmän väsyneet silmät – ei tarvetta pinnistellä nähdäkseen tarkasti.

Yksiteholinssikäyttäjien uudet näkemisen tarpeet

Digilaitteet yhdistävät meidät sosiaalisen median kautta, auttavat tiedon etsimisessä ja ovat välttämättömiä esimerkiksi osallistuessamme tunneille tai kokouksiin kotoa käsin. Se on vaativaa silmillemme. Vaihdamme usein laitteesta toiseen, jolloin silmät joutuvat keskittymään intensiivisesti pieniin kirjasinkokoihin pikselöidyillä näytöillä kirkkaassa ja häikäisevässä valossa pitkiä aikoja. Vaihdamme offline- ja online-tilan välillä; lähi- ja kaukonäön välillä – ja perinteiset yksiteholinssit eivät enää vastaa näihin näkemisen tarpeisiin.

Seurauksena on, että silmämme joutuvat tarpeettomasti ponnistelemaan nähdäkseen esineet selkeästi eri etäisyyksillä. Laaja kuluttajatutkimus, johon osallistui 4000 osallistujaa, osoittaa myös, että suurella osalla käyttäjistä on silmien väsymyksen oireita, kutisevia tai kuivia silmiä tai niska- ja hartiakipuja.(2)

Huippuohjelmiston hyödyntämistä suunnittelussa

Essilorin tutkijat ovat tehneet laajoja tutkimuksia ja mallinnuksia silmien ja laitteiden välisistä etäisyyksistä sekä pään ja silmien liikkeistä, kun käytämme erilaisia ​​digilaitteita. Tämä on muodostanut pohjan uusille laskennallisille parametreille, jotka on lisätty uusiin yksiteholinsseihin. Parametrit perustuvat myös samaan laskentaan, joka on Essilorin edistyneiden Varilux© X Series™:n moniteholinssien taustalla. Tämä mahdollistaa ensimmäistä kertaa kahden optimointipisteen tuomisen yksiteholinssiin.

Innovatiivinen yhdistelmä teknologioita

Eyezen™ Start -linssien hyödyt johtuvat erityisesti kahdesta Essilor-teknologiasta. Eyezen™ Dualoptim™-teknologian avulla huomioidaan kohteiden etäisyys ja katseen suunta, minkä avulla linssiin saadaan piste pisteeltä optimoitu ja personoitu takapinta. Eyezen® Start -linsseissä sekä kauko- että lähinäön silmälasireseptin viitepisteiden mukaiset alueet ovat suuremmat kuin tavallisissa yksiteholinsseissä.(4)(5) Näin ollen Eyezen™ Start –linsseissä on +50 % suurempi optimaalisesti näköä korjaava pinta-ala tavallisiin linsseihin verrattuna.(6)(7)

Palkittu teknologia

Eye Protect System™ puolestaan on ensimmäinen sisäänrakennettu suoja haitallista sini-violettia valoa vastaan ​​esteettisesti kirkkaassa linssissä vahvuudesta riippumatta. Sen lisäksi, että digilaitteiden näyttöjen kirkas, valkoinen LED-valo voi olla ärsyttävää, se lähettää myös haitallista valoa sini-violettispektrissä.(3) Eye Protect System -linsseissä on aina myös Crizal-pinnoite, joka suojaa haitallisilta UV-säteiltä ja varmistaa linssien kestävyyden ja helppohoitoisuuden.

Jo vuonna 2015 Eyezen™ voitti arvostetun Silmo d’Or -palkinnon innovatiivisesta teknologiastaan, joka on suunniteltu suurimmalle osalle yksiteholinssien käyttäjistä. Eyezen™-linssejä voidaan räätälöidä yksilöllisillä Fit- ja Eyecode-mitoilla ja ne ovat saatavilla myös aurinkolaseina.

Käyttäjät suosittelevat Eyezen Start™ -linssejä

Essilorin suunnittelufilosofia on ollut, että käyttäjät ansaitsevat enemmän innovaatioita ja linssejä, jotka sopivat elämään digitaalisessa maailmassa. Siksi kliinisiä testejä täydennetään ns. In-life -testeillä, joissa käyttäjät, joilla on vaihtelevaa silmien väsymistä ja siihen liittyviä oireita, testaavat linssejä arkitilanteissa ja vertaavat niitä nykyisiin silmälaseihinsa.

Testitulokset ovat erittäin vakuuttavia ja osoittavat, että useimmat käyttäjät saavuttavat paremman näön Eyezen-linsssejä käytettäessä digilaitteita kuin tavallisilla yksiteholinsseillä.

Tyytyväisyys Eyezen-linsseihin on korkea, ja jopa 88 % käyttäjistä on yleisesti ottaen tyytyväisiä linsseihin.(9) Näin ollen Eyezen™ Start on ykkösratkaisu kaikille yksiteholinssien käyttäjille, jotka eivät tarvitse erillistä lähitukea. Eyezen™-tuoteperheeseen kuuluu myös Eyezen™ Boost, joka on erityisen hyvä, jos silmät ovat hyvin rasittuneet, sekä uusin tulokas Eyezen™ Kids. Näin ollen löytyy aina sopiva Eyezen™-linssi yksiteholinssien käyttäjälle. Lue lisää Eyezen-linsseistä tästä!

Tietoja Essilorista

Essilor, #1 silmälasilinssivalmistaja maailmassa*

Essilor on jo 170 vuoden ajan hyödyntänyt asiantuntijuuttaan hyvän näkemisen puolesta suunnitellen ja valmistaen korkealaatuisia linssejä ja instrumentteja, jotta näkemisen ratkaisut ovat parhaita mahdollisia. Tänä päivänä Essilor on alansa edelläkävijä ja johtava toimija, jonka tarjoamat ratkaisut liittyen näönkorjaukseen, silmien suojaamiseen ja silmäterveyden ylläpitämiseen ovat alansa huippua.

* Euromonitor, Eyewear 2021 edition, Essilor International; vähittäismyynnin arvo kuluttajahinnoin.

Viittaukset: Damien Paille, Jean-Luc Perrin, Amandine Debieuvre; New postural behaviors related to the use of digital devices involve new characteristics for occupational lenses. Invest. Ophthalmol. Vis. Sci. 2015;56(7 ):4304. https://iovs.arvojournals.org/article.aspx?articleid=2334242