HOYA Vision Care on julkaissut tulokset kuuden vuoden kliinisestä seurantatutkimuksesta MiYOSMART -silmälasilinssille

Vahva näyttö todistaa jatkuvan ja tehokkaan pitkäaikaisvaikutuksen lasten myopian etenemisen hidastamisessa.

HOYA Vision Care on julkaissut tutkimustulokset kuuden vuoden kliinisestä seurantatutkimuksesta palkitulle D.I.M.S. -teknologiaa (Defocus Incorporated Multiple Segments) hyödyntävälle MiYOSMART -silmälasilinssilleen. Kyseessä on pisin koskaan myopian hoitoon tarkoitetulle silmälasilinssille suoritettu tutkimus. Tutkimuksesta vastasi professori Carly Lam Hong Kong Polytechnic Universityn Myopian Tutkimuskeskuksesta.

Tulokset vahvistavat aiempaa kolmen vuoden seurantatutkimusta(1) , joka on jatkoa kahden vuoden satunnaistetulle kontrolloidulle tutkimukselle (RCT)(2) . Kuuden vuoden kliinisen seurantatutkimuksen tulokset todistavat, että MiYOSMART -silmälasilinssin myopian hoidon teho säilyy pitkällä aikavälillä linssiä käyttävillä lapsilla. Tutkimus osoittaa myös, että MiYOSMART -linssin käytön lopettaneilla potilailla ei havaittu palautumisvaikutusta myopian etenemisnopeudessa aiempaan kahden vuoden tutkimukseen tai väestön yleisiin lukuihin verrattuna(3).

Vuonna 2018 lanseerattu MiYOSMART -silmälasilinssi on kehitetty yhteistyössä Hong Kong Polytechnic Universityn kanssa hoitamaan myopiaa eli likinäköisyyttä. Myopia on kasvava globaali terveysongelma, ja alan asiantuntijoiden ennusteiden mukaan se tulee vaikuttamaan lähes puoleen koko maapallon väestöstä vuoteen 2050 mennessä.(4) Linssi hyödyntää D.I.M.S. Teknologiaa, joka antaa lapselle tarkan näön samalla, kun se hoitaa myopiaa. MiYOSMART voidaan asentaa mihin tahansa lasten kehykseen ja se näyttää aivan tavalliselta silmälasilinssiltä.  Lue lisää MiYOSMART -linssistä.

1)Lam CS, Tang WC, Lee PH, et al. Myopia control effect of defocus incorporated multiple segments (DIMS) spectacle lens in Chinese children: results of a 3-year follow-up study. British Journal of Ophthalmology Published Online First: 17 March 2021. doi: 10.1136/bjophthalmol-2020-317664

2)Lam CSY, Tang WC, Zhang A, Tse D, To CH. Myopia control in children wearing DIMS spectacle lens: 6 years results. The Association for Research in Vision and Ophthalmology (ARVO) 2022 Annual Meeting, May 1-4, Denver, US.

3)Lam CSY, Tang WC, Tse DY, Lee RPK, Chun RKM, Hasegawa K, Qi H, Hatanaka T, To CH. Defocus Incorporated Multiple Segments (DIMS) spectacle lenses slow myopia progression: a 2-year randomized clinical trial. British Journal of Ophthalmology. Published Online First: 29 May 2019. doi: 10.1136/bjophthalmol-2018-313739

4)Holden B.A., Fricke T.R., Wilson D.A., Jong M., Naidoo K.S., Sankaridurg P., Wong T.Y., Naduvilath T.J., Resniko_ S. Global Prevalence of Myopia and High Myopia and Temporal Trends from 2000 through 2050. American Academy of Ophthalmology. 05/2016, vol.123, no. 5, p.1036–1042.

MiYOSMART on CE-merkitty lääkinnällinen laite.