Synsam tuo vastuullisen silmälasimuodin Kokkolaan

Kuva: Julia Rahikka

Kokkolaan kauppakeskus Chydeniaan avattiin perjantaina 7.10. uusi täyden palvelun optikkoliike, josta löytyy uusien silmälasikehyksien lisäksi Keski-Pohjanmaan laajin valikoima kierrätysmateriaalista valmistettuja silmälasikehyksiä ja aurinkolaseja. Myymälästä on myös mahdollista vuokrata silmälasit kuukausimaksulla.

Synsam tuo Kokkolaan aivan uudenlaisen silmälasimuodin. Liikkeessä on tarjolla lähes 2 500 kehyksen, aurinkolasien ja urheilulasien valikoima, piilolinssit oheistuotteineen sekä näöntarkastuspalvelut. Silmälääkäripalvelut Synsam tarjoaa yhdessä Mehiläisen kanssa.

Uusi liike sijaitsee osoitteessa Tehtaankatu 3-5. Liikkeessä voi myös tehdä Synsam Lifestyle -sopimuksen eli saada kuukausivuokraa vastaan käyttöönsä kolmet tai useammat silmälasit, aurinkolasit ja urheilulasit.

Suomalainen haluaa tukea kestävää kehitystä myös silmälaseissa

Synsamin uudessa myymälässä on tarjolla uusien silmälasikehyksien lisäksi myös kierrätysmateriaaleista tehtyjä kehyksiä. Synsamin teettämän valtakunnallisen kuluttajatutkimuksen mukaan huoli ilmastonmuutoksesta on saanut suomalaiset arvostamaan kierrätystä.

– Silmälasien valinnassa kierrättäminen koetaan tärkeäksi. Kierrätysmateriaaleista tehtyjen silmälasien hankkiminen on kuluttajalta konkreettinen ympäristöteko, Suomen Synsamin toimitusjohtaja Vesa Mars toteaa.

Kyselyn mukaan useampi kuin neljä kymmenestä suomalaisesta on melko tai täysin samaa mieltä väittämästä: ”Kierrätysmateriaalista tehdyt silmälasit ovat parempi vaihtoehto kuin uudesta materiaalista tehdyt.”

– Moni kyselyyn vastannut oli sillä kannalla, että silmälaseja ei ole pakko ostaa uutena. Yhteensä 20 prosenttia arvioi, että käytetyt silmälasit ovat parempi vaihtoehto kuin uudet, jos ne on kunnostettu ja puhdistettu perusteellisesti, Vesa Mars sanoo.

– Haluamme auttaa kuluttajia kierrättämään kaappeihin jääneet vanhat silmälasit. Siinä missä meiltä voi ostaa kierrätysmateriaalista valmistetut silmälasikehykset, voi meille myös tuoda kierrätettäväksi vanhat käyttämättömäksi jääneet silmälasit, Kokkolan Synsamin liikevastaava Maarit Unkuri kertoo.

Persoonallinen tyyli tärkeää pohjalaisille

Syksy ja talvi tuovat tullessaan uusia silmälasitrendejä niin miehille kuin naisille. Syys- ja talvikauden 2022–23 trendikkäimmissä silmälaseissa korostuvat ympäristötietoisuus ja kiinnostus terveyttä ja liikuntaa kohtaan.

– Liikkeessämme saa myös tyylineuvontaa, jossa asiantuntijamme auttavat asiakkaita valitsemaan tyyliin sopivat kehykset. Oman persoonallisen tyylin noudattaminen on ollut viime vuosina tärkeä trendi silmälasien käyttäjille, ja nyt se korostuu entisestään. Tämä trendi sopii erinomaisesti rohkeille pohjalaisille, jotka haluavat erottua ja tulla nähdyiksi.

Aktiivisuus ja liikunnallisuus ovat myös isoja trendejä. Liikkuessa on tärkeää suojata silmiä riskeiltä. Kokkolan liikkeen valikoimissa on urheilulaseja voimakkuuksilla ja ilman, moneen lajiin: niin joukkuepeleihin, pyöräilyyn kuin myös hiihtoladuille tai rinteisiin.

Keski-Pohjanmaallakaan ei enää kannata ostaa silmälaseja omaksi

Synsam on halunnut tehdä kierrättämisen lisäksi silmälasien hankinnan aiempaa helpommaksi, sillä silmälasit on tärkeää päivittää näön muuttuessa. Perinteisen ostamisen lisäksi Kokkolan myymälästä voi myös vuokrata silmälasit omaan käyttöön Synsam Lifestyle -sopimuksella.

Synsam Lifestyle on sopimus, jonka kautta silmälasien käyttäjät saavat käyttöönsä kolmet tai useammat silmälasit, aurinkolasit ja urheilulasit. Silmälasien vuokrahinta eli sopimuksen kuukausimaksu määräytyy sen mukaan, millaiset linssit ja kehykset käyttäjä on valinnut. Kuukausimaksuun sisältyvät myös säännölliset näöntarkastukset, vakuutus, linssien vaihto näön muuttuessa sekä yksien silmälasien vaihto uusiin kerran vuodessa. Synsam Lifestyle™ on olennainen osa Synsamin kestävän kehityksen mukaista toimintaa.

Uusi elämä käytetyille kehyksille

Synsamin Kokkolan-liikkeeseen kierrätettäväksi tuodut kehykset saavat uuden elämän joko sellaisenaan tai päätyvät raaka-aineeksi uusille kehyksille.

Synsamin Circular Collection -mallistoon kuuluvat kehykset on valmistettu käytetyistä silmä- ja aurinkolaseista saadusta raaka-aineesta. Vanhat kehykset murskataan asetaatti rakeiksi, ja uusioraaka-aine käytetään Circular Collection -malliston kehysten valmistamiseen.

Silmälasien kierrätys on osa Synsamin kestävän kehityksen sitoumuksia. Yrityksen tavoite on toimia vastuullisesti läpi koko arvoketjun. Kierrätyslaseilla Synsam pyrkii ehkäisemään ilmastonmuutosta myös vähentämällä neitseellisten materiaalien määrää tuotteissaan.

Synsam kartoitti suomalaisten suhtautumista kierrätykseen valtakunnallisella kyselytutkimuksella helmikuun puolivälissä. Sähköiseen kyselyyn vastasi eri puolilta maata 1000 henkilöä, jotka ovat 18–75-vuotiaita. Vastaajista puolet oli miehiä ja puolet naisia, ja otos edustaa suomalaista aikuisväestöä. Sähköisen kyselytutkimuksen virhemarginaali on 3,1 prosenttia. Kyselyn toteutti tutkimusyhtiö Bilendi.