NÄE ry myönsi kolme ansiomerkkiä NÄE2023 Optometriapäivillä 

NÄE ry on palkinnut Anssi Kivistön kultaisella ansiomerkillä sekä Pasi Anttilan ja Pasi Hiukan hopeisilla ansiomerkeillä.

Hopeiset ansiomerkit hallitustyöskentelystä myönnettiin Pasi Anttilalle ja Pasi Hiukalle. Instru Optiikka Oy:n toimitusjohtaja Anttila on vahvistanut alan asemaa osana erikoiskauppaa ja toiminut aktiivisesti lääkejakelun uudistamiseksi. Teemat ovat erittäin ajankohtaisia käynnissä olevan vaalikevään myötä. Hiukka on tuonut vahvasti näkyvyyttä modernille optometristin ammatille ja omassa yritystoiminnassaan Optikkoliike Brilletissä Rovaniemellä tuonut silmäterveyspalvelut kiinteäksi osaksi jokapäiväistä optikkoliikkeen toimintaa. 

Kultainen ansiomerkki -tunnustus kytkeytyy merkittävään ja pitkäaikaiseen vaikuttamiseen toimialan asioihin. Kultainen ansiomerkki myönnettiin Specsavers Seinäjoen yrittäjä Anssi Kivistölle merkittävästä työstä ja panoksesta alan hyväksi. Kivistö on yksi ensimmäisistä optisen alan franchising-yrittäjistä. Etelä-Pohjanmaalla hänet tunnetaan aktiivisesta työstään yhteiskunnallisissa kysymyksissä optisen alan hyväksi. Kivistö on myös nykyaikaisen piilolasiliiketoiminnan uranuurtajia. 

NÄE ry kiittää kaikkia ansiomerkkien saajia heidän työstään optisen alan eteen. 

NÄE2023 Optometriapäivillä laaja katsaus optisen alan tulevaisuuteen

Palkinnot jaettiin vuosittaisessa näkemisen ja silmäterveyden ammattilaisten koulutustapahtuma NÄE2023 Optometriapäivillä. Perinteeksi muodostunut tapahtuma toteutettiin Sokos Hotel Triplassa 10.–12.2. Tapahtumapäivän teemana oli äly hiipi optiselle alalle. Tänä vuonna tarjolla oli myös rinnakkaisohjelma vastuullisuudesta.