NÄE laajentaa toimintaansa

Taija Lintumäki

Silmähoitajien alaosasto osaksi NÄE ry:tä

NÄE ry:n silmähoitajien alaosastoon kuuluu liki 50 silmähoitajaa. Alaosaston tarkoituksena on tukea silmähoitajien ammatillista osaamista ja työssä kehittymistä. Alaosaston toiminta liittyykin vahvasti täydennyskoulutusten sisällön rakentamiseen yhdessä muun NÄE-organisaation kanssa. 

Ensimmäisen kerran helmikuussa toteutetut Silmähoitajien koulutuspäivät keräsivät yhteen lähes sata silmähoitajaa, sairaalaoptometristiä ja alan opiskelijaa. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Näkeminen ja silmäterveys NÄEn ja Terveystalon kanssa. Tapahtuma on suunniteltu toistuvaksi vuosittain. 

Kuka tahansa yksityisellä tai julkisella sektorilla toimiva silmähoitaja on tervetullut alaosaston jäseneksi. Lisätietoja jäsenyydestä antaa Taina Lehtovaara (taina.lehtovaara@naery.fi). 

Alaosaston toiminnansuunnittelukokous pidetään toukokuussa. Kutsut jäsenille lähetetään lähiaikoina.

NÄE mukana ETU Terveysaloissa

Erikoiskaupan liittoon kuuluvat terveysalojen yhdistykset tiivistävät yhteistyötään terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. ETU Terveysalojen tavoitteena on tarjota ratkaisuja terveydenhoidon haasteisiin. 

Uuden ETU Terveysalojen puheenjohtajaksi valittiin Instru Optiikka Oy:n toimitusjohtaja Pasi Anttila, joka on myös Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry:n, Silmäsairaala Valon sekä Erikoiskaupan liitto Etu ry:n hallitusten jäsen. Erikoiskaupan liiton toimitusjohtaja Ulla Pöllänen toimii ryhmittymän yhteyshenkilönä. 

ETU Terveysalojen tuore puheenjohtaja Anttila pitää terveysjaoston perustamista erittäin tervetulleena. 

”Haluamme auttaa suomalaista yhteiskuntaa uusilla ratkaisuilla. Väestön ikääntyessä ja hoidon tarpeen kasvaessa tarvitaan oikean aikaan annettua, parempaa, nopeampaa ja kohdistuvampaa hoitoa, joka on samalla kustannustehokkaampaa.” 

ETU Terveysaloihin kuuluvat Erikoiskaupan liiton jäsenjärjestöistä Näkeminen ja silmäterveys NÄE ry:n lisäksi Lääketeollisuus ry, Lääke- ja terveyshuolto ry, Terveystuotetukut ry ja Terveystuotekauppiaiden liitto ry.