HOYA Vision Care lanseeraa MiYOSMART aurinkolasilinssit, jotka yhdistävät myopian hoidon sekä suojan voimakkaalta auringonvalolta.

Teksti / Kuva: HOYA Lens Finland Oy

Valon mukaan tummuvat MiYOSMART Chameleon silmälasilinssit sekä polarisoivat MiYOSMART Sunbird silmälasilinssit ovat kehitetty hidastamaan myopian etenemistä samalla, kun ne tarjoavat suojan auringon häikäisyltä.1-4 Uutuuslinsseissä hyödynnetään samaa D.I.M.S. Teknologiaa kuin kansainvälisesti palkituissa5,6 ja ei-invasiivisissa kirkkaissa MiYOSMART silmälasilinsseissä. Linssin on kliinisissä tutkimuksissa todettu hidastavan myopian etenemistä keskimäärin 60 %:lla 8-13 -vuotiailla lapsilla.7

Kiitos HOYAn tummuvien linssien teknologian, MiYOSMART Chameleon on toimiva yleisratkaisu, joka yhdistää myopian hoidon ja aurinkosuojan ulkona.2-4 Linssit tummuvat nopeasti auringonvalossa ja vaalenevat hetkessä tavallisiksi silmälaseiksi sisätiloihin siirryttäessä.3

MiYOSMART Sunbird taas on ihanteellinen lisä kirkkaille MiYOSMART silmälaseille, kun tarvitaan suojaa voimakkaalta auringon häikäisyltä.1,8 Polarisaation ansiosta myös värit erottuvat kirkkaampina.9

Tutkimusten mukaan ulkona vietetty aika voi auttaa hidastamaan myopian etenemistä lapsilla.10,11 Se onkin yleisin käytännön suositus näönhuollon ammattilaisilta.12 Ulkona lasten silmät ovat kuitenkin suojattava voimakkaalta auringonvalolta. Valtaosa auringolle altistumisesta tapahtuu ennen 21 ikävuotta, joten on tärkeää ehkäistä pitkä-aikaisia silmävaurioita tehokkaalla ja luotettavalla aurinkosuojalla.8,13,14

Vuodesta 2018 lähtien kaksi miljoonaa lasta yli 30 maassa on saanut apua MiYOSMART silmälasilinsseistä.15 MiYOSMART Aurinkolasilinssien lanseerauksen myötä HOYA Vision Care jatkaa taistelua myopian yleistymistä vastaan ympäri maailman.

 

MiYOSMART on CE-merkitty lääkinnällinen laite.

Lähteet

 1. HOYA data on file. Transmission, traffic light recognition, and UV blocking test for MiYOSMART clear and polarized lenses. 02/2023. Tests were conducted at room temperature (23°C).
 2. HOYA data on file. PSF test on MiYOSMART clear and sun spectacle lenses. 06/2022.
 3. HOYA data on file. Lens performance validation test for MiYOSMART photochromic lenses – activation and deactivation. 02/2023. Tests were conducted at room temperature (23°C).
 4. HOYA data on file. Transmission, traffic light recognition, and UV blocking test for MiYOSMART clear and photochromic lenses. 02/2023. Tests were conducted at room temperature (23°C).
 5. Winners of the exhibition’s grand prix. Inventions Geneva. N.D. Available from: https://inventions-geneva.ch/en/winners/ (Last accessed 20/02/2023)
 6. Winners 2020. Silmo Paris. 2020. https://en.silmoparis.com/SILMO-d-OR/SILMO-d-Or-Awards/2020-Winners# (Last accessed 20/02/2023).
 7. Lam CSY, Tang WC, Tse DY, et al. Defocus Incorporated Multiple Segments (DIMS) spectacle lenses slow myopia progression: a 2-year randomised clinical trial. Br J Ophthalmol. 2020;104(3):363-368.
 8. Sunlight Exposure & Children’s Eyes Consensus Statement. 2016. Available at: https://www.wspos.org/wspos-sunlight-exposure-childrens-eyes-consensus-statement/ (Last accessed 20/02/2023)
 9. Quintana MS, Langa A, del Moral-Martinez I, et al. Polarized Filters Enhance Contrast Sensitivity When Glare Is Produced On A Flat Surface Under Photopic Conditions. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2006;47(13):1225.
 10. Ho CL, Wu WF, Liou YM. Dose-Response Relationship of Outdoor Exposure and Myopia Indicators: A Systematic Review and Meta-Analysis of Various Research Methods. Int J Environ Res Public Health. 2019;16(14):2595.
 11. Jonas JB, Ang M, Cho P, et al. IMI prevention of myopia and its progression. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2021;62(5):6.
 12. Myopia Survey Data. November 2022. Presented as part of WSPOS Symposium: Comprehensive Update on Myopia Management.19-20 November 2022. Available from: http://forum.wspos.org/symposium-part-1-comprehensive-update-on-myopia-management-2
 13. Artigas JM, Felipe A, Navea A, Fandiño A, Artigas C. Spectral transmission of the human crystalline lens in adult and elderly persons: color and total transmission of visible light. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2012;53(7):4076-4084.
 14. Prevent Blindness. Children’s Eyes are More Susceptible to Long-Term Damage from UV Rays. 2011. Available at: https://preventblindness.org/childrens-eyes-are-more-susceptible-to-long-term-damage-from-uv-rays/ (Last accessed 20/02/2023)
 15. Based on number of MiYOSMART lenses sold as per Hoya sales data on file as of June 2022.