HOYAn MiYOSMART-linssin vakuuttava todistusaineisto vahvistuu lupaavilla eurooppalaisen kohderyhmän yhden vuoden tuloksilla

HOYA Lens Finland Oy

HOYA Vision Care on sitoutunut kehittämään innovatiivisia ratkaisuja vastaamaan lasten myopian etenemisen kasvavaan ongelmaan. Löytääkseen globaaleja ratkaisuja tähän ongelmaan, HOYA on laajentanut tutkimuksensa Eurooppaan.

Näönhuollon alalla suurin osa lasten myopiaa koskevista tutkimuksista on tehty Itä-Aasiassa, missä myopian esiintyvyys on yleisintä.1 Myopian maailmanlaajuisen yleistymisen myötä on kuitenkin tullut tarpeelliseksi tutkia myopian hoitokeinojen tehokkuutta myös eri etnisistä taustoista ja maantieteellisiltä alueilta tulevilla lapsilla.1 Tästä johtuen HOYA Global Medical Affairs tiimi on suorittamassa kolmevuotista havainnointitutkimusta Isossa Britanniassa tavoitteenaan ulottaa MiYOSMART -silmälasilinssin edut eurooppalaisille myooppisille lapsille. Tutkimus saavutti yhden vuoden virstanpylvään tämän vuoden alkupuolella. Tulokset esiteltiin virallisesti ARVO 2023 -konferenssissa (Association for Research in Vision and Ophthalmology), joka järjestettiin 23.-27.4.2023 New Orleansissa, Yhdysvalloissa.2

Tutkimuksessa on mukana 128 lasta ikäryhmästä 5 – 15 -vuotiaat. Tutkittavat tulevat kolmesta brittiläisestä yliopistokeskuksesta. Kaikille lapsille määrättiin MiYOSMART -silmälasilinssit ja heidän edistymistään seurattiin tavoitteena arvioida MiYOSMART -linssien suorituskykyä eurooppalaisilla lapsilla.2 Tutkimustulokset osoittivat vastaavan hoitotehon kaukaasialaisilla lapsilla aasialaisiin lapsiin verrattuna erityisesti ikäryhmässä 8-13 -vuotiaat.2, 3 Suurin osa lapsista eivät kokeneet tottumiseen liittyviä oireita ensimmäisen viikon jälkeen, mikä osoittaa linssin hyvää siedettävyyttä ja tottumista.2

“Olemme ylpeitä voidessamme jakaa rohkaisevia tuloksia eurooppalaisesta tutkimuksestamme. Lasten myopia on laajalle levinnyt huolenaihe, ja me olemme sitoutuneet jatkamaan taistelua tätä ongelmaa vastaan käyttämällä innovatiivisia ratkaisuja, kuten MiYOSMART -silmälasilinssit. Eurooppalaisen kohorttitutkimuksen vertailukelpoiset tulokset osoittavat selkeästi, että MiYOSMART on tehokas tapa hidastaa myopian etenemistä eri etnisten ryhmien lapsilla ympäri maailmaa. Odotamme innolla koko kolmevuotisen tutkimuksemme tulosten jakamista lähitulevaisuudessa”, sanoo tohtori Natalia Vlasak, HOYA Vision Caren Global Head of Medical and Scientific Affairs.

Vuoden 2018 lanseerauksesta lähtien yli kaksi miljoonaa vanhempaa ympäri maailmaa ovat luottaneet MiYOSMART -silmälasilinssiin.4 MiYOSMART todistusaineiston laajentuessa eurooppalaisen kohorttitutkimuksen myötä, HOYA Vision Care jatkaa auttamistaan taistelussa myopian etenemisen hidastamiseksi ympäri maailmaa.

MiYOSMART on CE-merkitty lääkinnällinen laite.

Lähteet:

  1. Grzybowski A, Kanclerz P, Tsubota K, Lanca C, Saw SM. A review on the epidemiology of myopia in school children worldwide. BMC Ophthalmol. 2020;20(1):27.
  2. McCullough S, Barr, H, Fulton, J, et al. 2-Year Multi-Site Observational Study of MiYOSMART myopia control spectacle lenses in UK children:1-year results (Abstract). ARVO 2023; 23-27 April 2023; New Orleans, LA, USA.
  3. Lam CSY, Tang WC, Tse DY, Lee RPK, Chun RKM, Hasegawa K, et al. Defocus Incorporated Multiple Segments (DIMS) spectacle lenses slow myopia progression: a 2-year randomised clinical trial. Br J Ophthalmol. 2020;104(3):363-8.
  4. Based on number of MiYOSMART spectacle lenses sold per HOYA sales data on file as of July 2023.