EAOO Helsinki 2024  – uniikki mahdollisuus syventää optista osaamista 

Toukokuussa Helsingissä järjestettävä European Academy of Optometry and Optics -konferenssi (EAOO) tuo Suomeen optometrian eurooppalaisen akateemisen etujoukon ja viimeisimmät tutkimustulokset. Toivotamme kaikki oman alan kehitystrendeistä kiinnostuneet edelläkävijät runsain joukoin mukaan Scandic Marina Congress Centerissä järjestettävään tapahtumaan. Early Bird -hinnat ovat voimassa helmikuun loppuun.  

15. kertaa järjestettävä European Academy of Optometry and Optics -konferenssi (EAOO) on kansainvälinen tapahtuma, joka tarjoaa luentojen lisäksi työpajoja, keskusteluja ja mahdollisuuden päivittää osaamista viimeisimmillä tutkimustuloksilla. Tapahtuma luo myös ainutlaatuiset puitteet verkostoitumiselle alan kansainvälisten kollegoiden kanssa.  

Konferenssin aiheena on optometrian ja optiikan edistäminen teknologian ja moniammatillisen hoidon avulla. Tarjolla on tutkittua ja käytäntöön todennettua uuden teknologian mahdollistamaa, optista alaa radikaalistikin muuttavaa tietoa tekoälyn mahdollisuuksista silmäterveyden ja optiikan saralla.  

Toinen konferenssin pääpuhujista Leonard Witkamp on digitalisuuden jo haltuun ottanut toimialan todellinen edelläkävijä. Hän tulee puhumaan tulevaisuuden sairaalasta ja digitaalisesta hoitopolusta sekä eri ammattilaisten optikkoklinikoiden, optometristien ja silmälääkäreiden siihen liittyvistä rooleista perustuen perustamaansa KSYOS sairaalan toimintaan. 

”Witkampin perustama digitaalinen sairaala on hoitanut verkon yli jo noin 30 000 potilasta hyödyntäen tekoälyn mahdollistamaa teknologiaa. On hienoa saada puhujaksi henkilö, jolla on sekä käytännön että teoreettista osaamista silmänhoidosta, digitalisaatiosta sekä liiketoiminnasta”, kommentoi NÄE ry:n toimitusjohtaja Panu Tast.  

Lähes 100 abstraktia haki mukaan tapahtumaan 

EAOO ohjelman rungon muodostavat tutkimustiivistelmät eli abstraktit. Loppuvuodesta 2023 EAOO julkaisi tutkimushaun kansainväliselle verkostolleen. Tutkijat ympäri maailmaa hakivat mukaan tapahtumaan tutkimustuloksillaan. Oman tutkimuksen esittely EAOO:n kaltaisessa tapahtumassa on tutkijoille erinomainen tapa saada näkyvyyttä tutkimustuloksilleen ja päästä reflektoimaan niitä alan ihmisten kanssa.  

Mukaan haki 94 abstraktia, joista ohjelmakomitea karsi lopulta mukaan 37. Akatemian mukaan odotettavissa on laadukasta sisältöä. Näistä tutkimustiivistelmistä muodostuvat ohjelman 30 ja 20 minuutin luennot sekä lisäksi 10 minuutin Rapid Fire Sessionit, jotka ovat nopeita vuorovaikutteisia esitelmiä saman aihepiirin muiden tutkimusten kanssa teemoitettuna.  

Ohjelman Special Interest Group (SIG) -osiot, joissa käsitellään esimerkiksi myopian hoitoa ja piilolinssejä. SIG-osioissa on mahdollisuus tavata tutkijoita ja päästä keskustelemaan heidän kanssaan suoraan. 

Kaikki tapahtumaan mukaan hyväksytyt tutkimustiivistelmät ovat esillä tapahtumakeskuksessa digitaalisilla näytöillä, joissa niihin pääsee tutustumaan tutkijan johdolla ja tiivistelmät julkaistaan myös tapahtuma-alustalla. 

”Toivomme että kotimaiset ammattilaiset ottavat tapahtuman omakseen ja tulevat joukolla mukaan. Tämän tasoista tapahtumaa ei ole aikaisemmin Suomessa järjestetty. Vuonna 2021 saimme esimakua digitapahtuman muodossa, mutta on aivan eri asia päästä nauttimaan tapahtuman monipuolisesta annista ja kohtaamaan kollegoita paikan päällä keväisessä Helsingissä”, kommentoi NÄE ry:n hallituksen puheenjohtaja Henri Vuorinen.

Metropolia kotimaisena akateemisena kumppanina 

Kolmipäiväinen konferenssi alkaa perjantaina aamupäivällä työpajoilla, jotka järjestetään yhteistyössä Metropolian Ammattikorkeakoulun kanssa Myllypuron kampuksella. Vieraille esitellään myös modernia oppimisympäristöä ja hienoja toimitiloja, joten aamupäivän aikana workshoppien lisäksi voi osallistua myös ohjatulle kierrokselle kampuksella. 

Ammattilaisnäyttely esittelee uutuustuotteet ja -palvelut 

EAOO tekee tiivistä yhteistyötä alan teollisuuden ja johtavien yritysten kanssa. Myös tätä konferenssia tukemassa ovat useat kansainväliset sponsoriyritykset, jotka tuovat tuotteensa ja palvelunsa esille konferenssikeskukseen rakennettavaan ammattilaisnäyttelyyn. Mukana on jo 15 yritystä, mutta mukaan mahtuu vielä. Sponsoripaketit tarjoavat myös mahdollisuuden pieneen esillepanoon / sponsorointiin, joten kansainväliseen näyttelyyn pääsee mukaan myös kohtuullisin kustannuksin.   

Ohjelmassa on sponsoreiden luentoja EssilorLuxotticalta, Hoyalta, iCarelta, Specsaversiltä sekä Heidelberg Engineeringiltä. 

Osallistu paikan päällä tai streamin välityksellä

EAOO Helsinki 2024 järjestetään hybriditapahtumana, jossa pääpuheenvuorot ja luennot striimataan. Voit siis seurata suorana luentoja missä tahansa. Tallennetut luennot ovat ilmoittautuneiden katsottavissa kahden viikon ajan tapahtuman jälkeen. 

Early Bird -hinnat helmikuun loppuun asti 

Rekisteröidy nyt Euroopan suurimpaan optometrian ja optikon ammatilliseen kokoontumiseen! Early Bird -hinnat ovat voimassa helmikuun 2024 loppuun saakka.

Tutustu tapahtumasivuihin ja varaa paikkasi