
Miten varmistamme, että ala on valmis huomisen haasteisiin ja mahdollisuuksiin? Uusi ennakointityövälineemme auttaa tunnistamaan kehityssuuntia ja rakentamaan vaihtoehtoisia tulevaisuuskuvia.
Miltä alan tulevaisuus näyttää? Mihin suuntaan kehitys on menossa – ja miten siihen kannattaa varautua? Näihin kysymyksiin haemme vastauksia uudella FIBRES-ennakointityövälineellämme, joka auttaa meitä tunnistamaan ja ymmärtämään nousevia ilmiöitä ja trendejä. Ennakointityön avulla ala voi kurkistaa mahdollisiin tulevaisuuksiin ja varautua niiden tuomiin muutoksiin.
Työväline hyödyntää kerättyjä signaaleja sekä tekoälyn tuottamaa analyysia. Se ei tarjoa yhtä oikeaa vastausta, vaan useita mahdollisia tulevaisuuspolkuja – vaihtoehtoja, joihin voimme vaikuttaa omilla valinnoillamme ja strategisilla päätöksillämme.
Viisi teemaa, jotka muovaavat alan huomista
Tällä hetkellä seuraamme viittä keskeistä teemaa, jotka ovat erityisen merkittäviä alan tulevaisuuden kannalta:
- Tuoteteknologian kehitys
- Asiakaskokemus
- Kestävä kehitys ja vastuullisuus
- Ennaltaehkäisevä näönhuolto
- Silmäsairauksien diagnostiikka ja hoito
Trendit, muutosvoimat ja mahdolliset tulevaisuudet
Toimialakatsauksissamme pureudumme kuhunkin teemaan syvällisesti. Avaamme havaittuja kehityskulkuja, taustalla vaikuttavia muutosvoimia ja niistä johdettavia strategisia johtopäätöksiä. Tarkastelemme myös, millaisia liiketoimintamahdollisuuksia trendit voivat tarjota (+) ja millaisia riskejä tai haasteita ne voivat sisältää (–).
Tällä hetkellä trendikartan signaaleja täydennetään. Täydellinen trendikartta tulee olemaan jäsenyritystemme käytettävissä – konkreettisena työvälineenä päätöksenteon tueksi. Ennakointityömme tavoitteena on tarjota näkemyksellistä ja käytännönläheistä tietoa, joka auttaa alan toimijoita valmistautumaan ajoissa ja tarttumaan mahdollisuuksiin.
Tulevaisuutta ei voi ennustaa – mutta sitä voi rakentaa
Ennakointityö on koko alan yhteistä tulevaisuustyötä. Tarkoitus ei ole olla oikeassa, vaan laajentaa ajattelua ja tehdä näkyväksi erilaisia kehityssuuntia. Vahvalla tulevaisuusajattelulla varmistamme, että ala ei seuraa kehitystä – vaan kulkee sen edellä.