Oppaat ja ohjeistukset

Tältä sivulta löydät NÄE ry:n tekemät ja teettämät oppaat sekä ohjeistukset alan eri aihealueisiin liittyen.

Op­ti­sen alan vä­hit­täis­kau­pan mark­ki­noin­ti

Tässä linjauksessa täsmennetään yleisten markkinointisäännösten soveltamista optisen alan vähittäiskaupan markkinoinnissa. Linjaus perustuu voimassa olevaan lainsäädäntöön ja oikeuskäytäntöön. Ohjeistus on Kilpailu- ja kuluttajaviraston koostama.

Lue lisää

Hyvä optometristin tutkimuskäytäntö

Hyvä optometristin tutkimuskäytäntö -ohjeistus on ammatillinen ohje optometristin toimen harjoittamisesta. Ohjeistus on Optometrian Eettisen Neuvoston koostama.

Optometrian rakenteinen kirjaaminen

Rakenteinen kirjaaminen ja siihen perustuvat ammatilliset näkymät ovat oleellinen osa optikoiden kirjaamista ja tiedon välittämistä. Rakenteisen kirjaamisen ohjeistus täydentää tietorakenteita, jotka julkaistaan koodistopalvelimella ja ovat saatavissa maksuttomina eri järjestelmätoimittajille. Ohjeistus on Optometrian Eettisen Neuvoston julkaisema.

Silmälasien käyttö ja näönkorjaus Suomessa 2019 -tutkimus

Silmälasien käyttö ja näönkorjaus Suomessa 2019 -tutkimus teetettiin Näkemisen ja silmäterveyden toimiala NÄE ry:n toimeksiannosta. Tutkimuksen rahoittajina olivat NÄE ry:n lisäksi sponsorit Essilor, Finnsusp/Piiloset, Instru Optiikka, Näköasiantuntijat, Silmäasema, Specsavers ja Synsam. Tutkimuksen toteuttanut Taloustutkimus Oy on riippumaton ja itsenäinen markkinatutkimusyritys.

Lue lisää

Silmätapaturmaopas

Silmätapaturmaopas on kattava yhteenveto erilaisista silmiin kohdistuneista tapaturmista ja niihin liittyvistä toimintaohjeista. Se tarjoaa tietoa ja neuvoja ennaltaehkäisyyn, itsehoitoon ja hoitoon hakeutumiseen. Oppaan ovat koonneet optometrian tutkinto-ohjelman opiskelijat Mari Aloui ja Ramina Loddin Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Se on osa opiskelijoiden opinnäytetyötä Sokaisevaa kipua – Silmätapaturmaoppaat näön menetyksen ehkäisemiseksi.

Siirry silmätapaturmaoppaaseen