Aluehallintovirasto on julkaissut lomakepohjan kirjallisen suunnitelman tekemiseen

Hallitus totesi 1.3.2021 maahan poikkeusolot koronavirustilanteen vuoksi. Valvovalle viranomaiselle on voitava esittää suunnitelma siitä, millä toimilla lähikontaktit asiakastiloissa vältetään ja henkilöstön työturvallisuus varmistetaan. Aluehallintovirasto julkaisi nyt ladattavan lomakepohjan kirjallisen suunnitelman tekemiseen.

Kuten viime viikolla uutisoimme aluehallintovirasto velvoittaa 25.2–14.3.2021 elinkeinonharjoittajia varmistamaan, että asiakkaille ja henkilöstölle tarkoitetuissa tiloissa eivät henkilöt joudu keskenään lähikontaktiin. Valvovalle viranomaiselle on voitava esittää suunnitelma siitä, millä toimilla lähikontaktit asiakastiloissa vältetään ja henkilöstön työturvallisuus varmistetaan.

Kirjallinen suunnitelma on laadittava, jos kunnan tartuntatautien torjunnasta vastaava toimielin tai aluehallintovirasto on tehnyt tartuntatautilain 58 d § 1 momentissa tarkoitetun päätöksen.  Alueelliset rajoitukset ja suositukset riippuvat siitä, missä epidemian vaiheessa alue on (ks. viimeisin tilanne THL:n sivuilta). Suunnitelma on siihen sisältyviä henkilötietoja lukuun ottamatta pidettävä tilassa asiakkaiden ja toimintaan osallistujien nähtävillä.

Aluehallintoviranomaiset ovat valmistaneet suunnitelmaa varten eri toimialoille soveltuvan valmiin ladattavan suunnitelmapohjan.

Lataa suunnitelmapohja 

Lisätietoja aiheesta:

Etelä-Suomen aluehallintoviraston tiedote 2.3.2021

HUS Alueellinen koronavirusepidemiatilanne ja suositukset

THL – Koronaepidemia: alueiden tilanne, suositukset ja rajoitukset