EAOO Helsinki2021 toi alan ammattilaiset virtuaalisesti yhteen – katso kuvat!

Jännittävä tapahtumaviikonloppu on taputeltu! Kolmipäiväinen EAOO Helsinki2021 -online-seminaari keräsi yhteen lähes 600 näkemisen ja silmäterveyden ammattilaista ympäri Euroopan ja kauempaakin. Kiitämme kaikkia osallistujia, puhujia, näytteilleasettajia ja sponsoreita upeasta ja onnistuneesta tapahtumasta!

Kansainvälinen tapahtumaviikonloppu käynnistyi perjantaiaamulla jännittävissä ja odottavissa tunnelmissa Messukeskuksen studioilla. Tapahtuman avasivat EAOO:n presidentti Nicholas Rumney, NÄE ry:n toimitusjohtaja Panu Tast sekä tapahtuman platinum sponsorit Alcon ja Essilor. Plenary-huoneessa tapahtumaa juonsi asiantuntevasti selostaja ja uutisankkuri Jussi-Pekka Rantanen. Ohjelma käynnistyi suomalaisen Perttu Pölösen keynote-luennon siivittämänä.

Keynote-puhuja Perttu Pölönen (vas.) ja juontaja Jussi-Pekka Rantanen
Jussi-Pekka Rantanen sekä Mark Bullimore ja Pete Kollbaum

”En olisi vuosi sitten uskonut, että näin suuren tapahtuman voi järjestää onlinena”

Tapahtuman teemana oli tulevaisuus ja teknologia. Ohjelmassa käsiteltiin alan ajankohtaisia aiheita, kuten ikääntymistä ja silmäsairauksien lisääntymistä, glaukoomaa, aivosairauksien vaikutusta näkemiseen, myopiakontrollia, piilolinssiteknologioita ja tulevaisuuden työtä. Monipuolinen ohjelmakattaus ja innostavat puhujat tarttuivat kiinnostaviin aiheisiin ja saivat paljon positiivista palautetta presentaatioistaan. Kahvi- ja lounastauoilla osallistujilla oli mahdollisuus kiertää katsomassa Poster-esityksiä ja online-näyttelyä.

– Päällimmäisenä jäi mieleen tapahtuman kansainvälisyys ja luennoitsijoiden ammattitaito, kertoo tapahtumaan osallistunut optometristi Tanja Lehti.

– Online-alusta toimi moitteettomasti ja huoneiden välillä pystyi liikkumaan sujuvasti. Chatissa oli mukava huomata, että kuuntelijoita oli tullut ympäri maailman linjoille. Ohjelmatarjonta oli kiinnostava – jokainen löysi siitä varmasti itselle sopivaa kuunneltavaa, Lehti jatkaa.

– En olisi kyllä vuosi sitten uskonut, että näin monipuolisen ja osallistujamäärältään suuren tapahtuman voi järjestää onlinena. Loistavan moderaattorimme Jussi-Pekka Rantasen ansiosta tunnelma tapahtumassa oli mielestäni lämminhenkinen ja jokaista luennoitsijaa huomioiva, komppaa optometristi Kirsi Heino, joka osallistui myös tapahtumaan.

Lauantai-illalla tapahtumassa jaettiin palkintoja ja ansiomerkkejä alan kotimaisille uranuurtajille. Vuoden optikko -palkinnon sai Oulun ammattikorkeakoulun lehtori Tuomas Juustila. Vuoden Näköteko myönnettiin Oamkille kliinisen optometrian ylemmästä AMK-tutkinnosta. Lisäksi NÄE ja SOA palkitsivat ansiomerkein muutamia muita alan ammattilaisia. Onnittelemme vielä kerran kaikkia palkinnonsaaneita!

Vuoden Optikko Tuomas Juustila (vas.) ja Vuoden Näköteko -palkinnon vastaanottanut Robert Andersson

EAOO Helsinki2021 -luennot ovat katsottavissa online-alustalla ti 27.4. lähtien. Tallenteet ovat osallistuneiden katsottavissa kuukauden ajan, joten täydennyskoulutuspisteitä voi kerätä vielä hyvän aikaa.

Kiitämme lämpimästi kaikkia mukana olleita osallistujia, näytteilleasettajia, puhujia ja sponsoreita. Toivottavasti mukaan lähti paljon uusia näkemyksiä, tuttavuuksia ja työkaluja! Hyppää tapahtuman tunnelmiin vielä alla olevan kuvakoosteen avulla:

Satu Autio, Perttu Pölönen, Jaana Kaidesoja ja Merja Kuusela
Petri Eskola
Rupert Bourne
Carly Lam
Mark Bullimore ja Pete Kollbaum
Bruce Evans
Mai Pham